Tanna

Foto: ggfoto - stock.adobe.com

Reisemål på Vanuatu

Tanna

Helt sør i øyriket Vanuatu ligger øyene Ambrym og Tanna, som er kjent for aktive vulkaner og flott natur.

På Tanna føler man seg nærmest hensatt til et annet århundre, for her bor de aller fleste i små landsbyer og lever slik de har gjort i århundrer med en liten åkerlapp, fiske og noen husdyr. Her foregår også flere tradisjonelle seremonier, blant annet en Toka-seremoni som er svært imponerende å se på. Festivalen varer i tre dager og tre netter, uten stopp, og inneholder dans, musikk og mye moro.

Etter den andre verdenskrig vokste de frem en spesiell kult på Tanna – cargo-kulten. Ved å lage miniatyrer i tre som forestiller amerikanske fly, militærlastebiler og skip prøver man å mane tilbake de som kom med så mye goder – cargo.

Mount Yasur Volcano, Tanna Island, Vanuatu.
Mount Yasur er en svært fascinerende vulkan.
Foto: Vanuatu Tourism Office

På Tanna kan man også oppleve den aktive vulkanen Yasur. Den er en av de mest spektakulære og tilgjengelige vulkanene i verden, der man kan gå helt frem på kanten og se ned i jordens indre. Aller mest spektakulær er vulkanen etter mørkets frembrudd, når den spruter ut et fyrverkeri av lava og man hører buldring og eksplosjoner samtidig som bakken rister.

Hotell på Tanna

Reiseforslag til Tanna

Vanuatu

20 dager

Fra 61 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Vanuatu

Wreck diving.
Espiritu Santo er den største øya på Vanuatu, og ligger litt lengre nord enn hovedstaden Port Vila, noe som gjør at det er litt varmere her.
Warwick Le Lagon Resort and Spa.
Port Vila er Vanuatus hovedstad og ligger på øya Efaté, strategisk plassert midt blant landets mange øyer.