Port Vila

Foto: Chesher

Reisemål på Vanuatu

Port Vila

Port Vila er Vanuatus hovedstad og ligger på øya Efaté, strategisk plassert midt blant landets mange øyer. Her ligger Vanuatus to internasjonale flyplasser og byen er derfor et fint utgangspunkt for å utforske de andre øyene i Vanuatu.

Port Vila er en ren og pen by med en av verdens aller vakreste naturlige havner, og du kan faktisk stå på land i byen og se tropiske fisker og koraller i sjøen nedenfor.

Byen har også raskt blitt kjent som en av gourmethovedstedene i Stillehavet, der miksen av kulturer i landet gjør at man finner mat fra mange deler av verden. Utelivet i Port Vila har også blomstret opp, med en morsom og avslappet atmosfære som passer for alle aldre. Her kan du også gjøre unna litt shopping. Det er ikke noe mas, prisene er fastsatte og man trenger verken å prute eller å gi tips.

Lololima Waterfalls på Efate.
Lololima Waterfalls på Efate.
Foto: Vanuatu Tourism Office

Epi Island
Epi Island ligger rett nord for Efaté. Det er en fredelig øy med vakre hvite og noen sorte sandstrender, og korallrev. Terrenget på øya er kupert og dekket av frodig regnskog og kokosplantasjer. Det finnes flere små innsjøer der du kan fiske, svømme og du kan se ville fugler, villgris og kyr.

Reiseforslag til Port Vila

Vanuatu

20 dager

Fra 61 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Vanuatu

Wreck diving.
Espiritu Santo er den største øya på Vanuatu, og ligger litt lengre nord enn hovedstaden Port Vila, noe som gjør at det er litt varmere her.
Mount Yassur.
Helt sør i øyriket Vanuatu ligger øyene Ambrym og Tanna, som er kjent for aktive vulkaner og flott natur.