23 31 77 01 post@fijireiser.no

Espiritu Santo

Espiritu Santo er den største øya på Vanuatu, og ligger litt lengre nord enn hovedstaden Port Vila, noe som gjør at det er litt varmere her. Her ligger Mount Tabwemasana, som med sine 1879 meter over havet er landets høyeste fjell, og også et av de høyeste i Stillehavet.

Øya er kjent for sine gode forhold for dykking, med et krystallklart vann og et rikt og variert liv i havet. Snorkling er også en populær aktivitet, om man ikke heller vil ta en vandretur inn i den frodige regnskogen på øyas indre. Vi anbefaler at man blir med til en landsby for å se hvordan de innfødte levde, og til en viss grad fremdeles lever, på tradisjonelt vis.

Champagne Beach på Espiritu Santo. Foto: Bruno Kataoka

Champagne Beach på Espiritu Santo. Foto: Bruno Kataoka

Dans, sang og musikk står sentralt i kulturen på Vanuatu. Foto: David Kirkland

Dans, sang og musikk står sentralt i kulturen på Vanuatu. Foto: David Kirkland

Espiritu Santo var en stor militærbase under 2. verdenskrig. Her ligger bl.a. Million Dollar Point, hvor amerikanerne dumpet tonnevis med utstyr etter at krigen var over, og her finner man alt fra bulldosere til lastebiler. Et eldorado for dykking og snorkling! Populært er også legendariske «SS President Coolidge», av mange regnet som det beste skipsvraket å dykke på i verden. Skipet var opprinnelige et cruiseskip som ble omgjort for å frakte soldater og mannskap under krigen.

Hvor ligger Espiritu Santo?

Espiritu Santo

Anbefalte resorter på Espiritu Santo

Village de Santo

Village De Santo, som ligger på den sørlige delen av øya Espiritu Santo, er et familiedrevet resort.

Coral Quays Fish & Dive Resort

På den sørlige delen av Espiritu Santo ved Sand Michel Bay finner man Coral Quays Fish & Dive Resort, et familiedrevet resort bestående av 18 romslige og koselige bungalows omgitt av tropisk regnskog og vakre blomstrer

Aore Island Resort

Dette sjarmerende familiedrevne boutique resortet ligger på øya Aure like sør for hovedøya Espiritu Santo i Venuatu. Omgitt av uberørt natur og med utsikt over det azurblå havet, får gjestene ved Aore Island Resort en helt spesiell opplevelse.

Resortet ønsker både familier, grupper, par og enkeltpersoner velkommen. Her er du langt unna hverdagen hjemme samtidig som det imøtekommende personalet gir deg den hjemmekoselige følelsen.

Resortets bungalows ligger spredt på området, noen helt nede ved strandkanten, andre omgitt av tropiske blomster og planter.

Aore Island Resort er også det perfekte utgangspunkt for å utforske den vakre naturen på både Aure og naboøya Santo. De ansatte på resortet hjelper gladelig til med å arrangere ulike aktiviteter som fotturer, rideturer, utflukter til lokale landsbyer og kanoturer. Dessuten samarbeider Aore Island Resort med dyktige lokale dykkeroperatører, og her er det virkelig flotte forhold for dykking og snorkling.

Etter en dag fylt med aktiviteter eller avslapning på stranden, kan man la seg skjemme bort med en deilig massasje på The Aore Day Spa.

På resortets restaurant kan du kose deg med innbydende lokale og internasjonale retter mens du nyter utsikten over vannet. Og på Island NIghts, blir opplevelsen ledsaget av opptredener av lokale dansere og musikere.

Oversiktsbilde over Les Tipaniers.

 

Ønsker du mer informasjon?

Bildegalleri

Bokissa Private Island Resort

På vestkysten av den lille øye Bokissa, mellom øyene Aure og Tatuba ligger Bokissa Private Island Resort, en liten sjarmerende perle midt i paradis.

Få et skreddersydd reisetilbud