23 31 77 01 post@fijireiser.no

Espiritu Santo

Espiritu Santo er den største øya på Vanuatu, og ligger litt lengre nord enn hovedstaden Port Vila, noe som gjør at det er litt varmere her. Her ligger Mount Tabwemasana, som med sine 1879 meter over havet er landets høyeste fjell, og også et av de høyeste i Stillehavet.

Øya er kjent for sine gode forhold for dykking, med et krystallklart vann og et rikt og variert liv i havet. Snorkling er også en populær aktivitet, om man ikke heller vil ta en vandretur inn i den frodige regnskogen på øyas indre. Vi anbefaler at man blir med til en landsby for å se hvordan de innfødte levde, og til en viss grad fremdeles lever, på tradisjonelt vis.

Champagne Beach på Espiritu Santo. Foto: Bruno Kataoka

Champagne Beach på Espiritu Santo. Foto: Bruno Kataoka

Dans, sang og musikk står sentralt i kulturen på Vanuatu. Foto: David Kirkland

Dans, sang og musikk står sentralt i kulturen på Vanuatu. Foto: David Kirkland

Espiritu Santo var en stor militærbase under 2. verdenskrig. Her ligger bl.a. Million Dollar Point, hvor amerikanerne dumpet tonnevis med utstyr etter at krigen var over, og her finner man alt fra bulldosere til lastebiler. Et eldorado for dykking og snorkling! Populært er også legendariske «SS President Coolidge», av mange regnet som det beste skipsvraket å dykke på i verden. Skipet var opprinnelige et cruiseskip som ble omgjort for å frakte soldater og mannskap under krigen.

Hvor ligger Espiritu Santo?

Espiritu Santo

Anbefalte resorter på Espiritu Santo

Aore Island Resort

Et privat lite tropisk paradis på en liten øy 3 km. fra hovedøya Santo. Ligger helt i strandkanten.

Bokissa Eco Island

Flott resort på en egen liten øy, en kort båttur fra Santo. Med bare 16 bungalower slipper man trengselen fra andre turister.

Hotel Santo

Lokalisert i sentrum av Luganville. Alle rom har balkong.

Vil du vite mer

Få nyhetsbrev fra paradis

Motta reiseinspirasjon og gode tilbud fra Fijireiser.

close-link