Espiritu Santo

Foto: Vanuatu Tourism Office

Reisemål på Vanuatu

Espiritu Santo

Espiritu Santo er den største øya på Vanuatu, og ligger litt lengre nord enn hovedstaden Port Vila, noe som gjør at det er litt varmere her. Her ligger Mount Tabwemasana, som med sine 1879 meter over havet er landets høyeste fjell, og også et av de høyeste i Stillehavet.

Øya er kjent for sine gode forhold for dykking, med et krystallklart vann og et rikt og variert liv i havet. Snorkling er også en populær aktivitet, om man ikke heller vil ta en vandretur inn i den frodige regnskogen på øyas indre. Vi anbefaler at man blir med til en landsby for å se hvordan de innfødte levde, og til en viss grad fremdeles lever, på tradisjonelt vis.

Vanuatu Dance.
Dans, sang og musikk står sentralt i kulturen på Vanuatu.
Foto: Vanuatu Tourism Office

Espiritu Santo var en stor militærbase under 2. verdenskrig. Her ligger bl.a. Million Dollar Point, hvor amerikanerne dumpet tonnevis med utstyr etter at krigen var over, og her finner man alt fra bulldosere til lastebiler. Et eldorado for dykking og snorkling! Populært er også legendariske «SS President Coolidge», av mange regnet som det beste skipsvraket å dykke på i verden. Skipet var opprinnelige et cruiseskip som ble omgjort for å frakte soldater og mannskap under krigen.

Hotell på Espiritu Santo

Reiseforslag til Espiritu Santo

Vanuatu

20 dager

Fra 61 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Vanuatu

Mount Yassur.
Helt sør i øyriket Vanuatu ligger øyene Ambrym og Tanna, som er kjent for aktive vulkaner og flott natur.
Warwick Le Lagon Resort and Spa.
Port Vila er Vanuatus hovedstad og ligger på øya Efaté, strategisk plassert midt blant landets mange øyer.