Vanuatu

Foto: Martin Valigursky - stock.adobe.com

Mi falla hapi long yu og velkommen til Vanuatu!

Rett vest for Fiji ligger den eksotiske øygruppen Vanuatu, som består av 13 store bebodde øyer og rundt 70 mindre. Øyene er vulkanske med høye fjell, mye skog og tett vegetasjon med høye trær, bregner, lianer og orkideer.

Kart Vanuatu
Kart over Vanuatu

Hovedstad: Port Vila

Antall øyer: 83

Innbyggertall: ca. 310 000

Valuta: Vanuatu Vatu

Bli bedre kjent med Vanuatu.

Ønsker du at turen skal inneholde mer enn bare hvite sandstrender, blått hav og grønne palmer, kan Vanuatu være et aktuelt alternativ. Det typiske stillehavsmiljøet finnes også på Vanuatu, men her finnes i tillegg dype regnskoger og aktive vulkaner. Likevel er nok øygruppen omtrent ensbetydende med dykking, snorkling og andre former for vannsport. Vanuatu er rangert som et av de fremste områdene for dykking i verden, og alle som ikke tar en tur under vann vil gå glipp av utrolige opplevelser.

På Vanuatu finner man merkelige religiøse trosretninger og kulturelle begivenheter som ikke finnes noe annet sted på kloden. For eksempel den årlige liane-hoppingen på Pentacost Island, som hvert år tiltrekker seg spesielt interesserte turister og journalister fra hele verden. Dette eldgamle ritualet er en manndomsprøve for unge gutter. Her kan du også oppleve en religiøs kult som baserer seg på troen på at Gud lever i USA. Sekten oppstod under andre verdenskrig, da amerikanske soldater ankom øyene og hadde med seg moderne teknologi.

Tanna - Cultural Village.
Fordyp deg i den spennende kulturen på Vanuatu.
Foto: Vanuatu Tourism Office

Det bor ca. 260 000 mennesker på Vanuatu og størsteparten av innbyggerne er melanesiere. Dans, sang og musikk står sentralt, og særlig sang har dype røtter og blir ofte fremført vokalt med kun en spaltetromme som rytmeinstrument.

Reiseforslag til Vanuatu

Vanuatu

20 dager

Fra 61 500,-

Hvordan er været på Vanuatu?

Klimaet på Vanuatu er tropisk maritimt, moderert av sørøstpassaten i perioden mellom mai og oktober. Resten av året er vindretningene variable, og orkaner er relativt hyppige i perioden mellom november og april. Middeltemperaturen for hovedstaden Port Vila ligger på 22 grader i august og 27 grader i februar.

Temperaturtabell Vanuatu

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Vanuatu kan variere.

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Maks. temp303030292827262627282930
Min. temp232323222120201920212222
Regn (mm)29631233021515116110210087116153196

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Riktig bosted er en viktig del av en bryllupsreise, og her er 10 av de fineste hotellene for å få en romantisk opplevelse på en Stillehavsøy.
The Brando.
Drømmen i Stillehavet: Krystallklart vann, lune vinder, palmeøyer og luksus ved stranden. Reis til eventyrlandene som fristet Thor Heyerdahl.