Tonga

Foto: Tonga Tourism

Malo’ e lelei og velkommen til Tonga!

Vil du bevege deg bort fra turiststrømmen og oppleve en autentisk stillehavsøy? Da er Tonga det perfekte reisemålet. Her kommer du tett på den polynesiske kulturen, samtidig som du kan nyte herlige strender og avslappende resorter.

Fakta om Tonga

Kart Tonga
Kart over Tonga

Hovedstad: Nuku’alofa

Antall øyer: 169

Innbyggertall: ca. 110 000

Valuta: Tongan Pa’anga

Tonga er Stillehavets eneste monarki og befinner seg midt på datolinjen. Øygruppen består av 170 øyer, men kun 30-40 av dem er bebodde. Tonga deles i tre hovedøygrupper: TongatapuHa’apai, og Vava’u. Øyene i Tongatapu og Ha’apai er lave koralløyer, mens øyene i Vava’u-gruppen er vulkanske med fjell.

Bli bedre kjent med Tonga.

Tross de store avstandene utgjør befolkningen en homogen gruppe som deler den samme polynesiske kulturen. ”Tonga time” er et viktig begrep for en vellykket ferie på Tonga, for her skjer alt i et eget tempo og tålmodighet er en dyd. Befolkningen er dessuten svært vennlige, og det er ikke underlig at James Cook kalte øyene for «the Friendly Islands». Du vil sjelden og aldri få nei dersom du spør om noe.

Tonga er rik på kultur og gamle tradisjoner. Å gjenfortelle de gamle legendene og historiene er viktig, og man er flinke til å holde gamle håndverkertradisjoner ved like. Fremstilling av tradisjonelt kunsthåndverk har ikke forandret seg mye de siste tusen år. Mennene lager treskjærerarbeid som kavaboller og krigskøller, mens kvinnen lager tøystykket tapa og vever eller fletter kurver.

På Tonga er det gode muligheter for å se store flokker med hval.
På Tonga er det gode muligheter for å se store flokker med hval.
Foto: Tonga Tourism

Som på de fleste øyene i Polynesia er dans og sang også viktig på Tonga. Både gamle og unge elsker å feste og danse de tradisjonelle dansene. Tonga har en rekke aktiviteter på programmet og det er noe for enhver smak. Men det er vanskelig å komme utenom ulike aktiviteter i havet. Både svømming, snorkling og dykking er populære aktiviteter som du kan bedrive tiden med. Fra juli til november har man mulighet til å dra på hvalsafari, en spesiell opplevelse hvor man via mikrofon i vannet kan høre de flotte dyrene synge. Også andre land i Stillehavet tilbyr hvalsafari, men sjansen for å oppleve disse fantastiske skapningene er størst på Tonga hvor en stor bestand knølhvaler samler seg rundt øygruppen Vava’u. Her trenger man ikke reise ut på havet en gang, men kan se disse gigantene fra land ved Toafa Lookout på vestsiden av øya.

Reiseforslag til Tonga

Reisemål på Tonga

Hval utenfor Vava'u på Tonga.
I øygruppen Ha’apai finner du alt det du forventer i Stillehavet – vakre små koralløyer, turkisfargede laguner, høye vulkaner og kritthvite sandstrender med kokospalmer.
Utenfor Nuku'alofa, Tonga.
Nuku’alofa er en vennlig og flott hovedstad, med flere attraksjoner å vise til – i tillegg til vakker natur og kritthvite strender.
Fiskere på Tonga.
Vava’u er laget av koraller og består av en stor øy omringet av rundt 40 mindre øyer.

Hvordan er været på Tonga?

Øyene har et tropisk klima med årlig middeltemperatur varierende fra 23 grader i sør til 27 grader i nord. Nedbøren øker fra sør til nord med ganske store forskjeller, og passatvindene gjør at klimaet føles behagelig.

Temperaturtabell Tonga

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Tonga kan variere.

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Maks. temp292928272625242425262728
Min. temp232423222120181819202223
Regn (mm)20022022515011590105110110115110130

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Riktig bosted er en viktig del av en bryllupsreise, og her er 10 av de fineste hotellene for å få en romantisk opplevelse på en Stillehavsøy.
Angor Wat.
Lyst til å reise jorden rundt? Vi har samlet de vanligste opplevelsene mange har lyst å få med seg når de skal reise jorden rundt.