Tuamotuøyene

Foto: Le Bouil Baptiste - stock.adobe.com

Reisemål på Tahiti (Fransk Polynesia)

Tuamotuøyene

En knapp times flytur fra Papeete ligger de vakre atollene i øygruppen Tuamotu, som består av ca. 80 øyer og atoller over et område like stort som Vest-Europa. Dette området kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.

Bli bedre kjent med Tuamotuøyene.

De flotte omgivelsene overgås bare av et utrolig og overdådig liv under vann, hvor det kryr av fisker i alle farger og fasonger. Alle øyene er berømt for sin naturlige skjønnhet og kan vise til krystallklart vann og uimotståelige laguner med ulik farge på vannet. Det er lyseblått, blått og turkist i skjønn forening.

Livet på de små atollene i Tuamotu-øygruppen er bedagelig og fredelig. Her er man langt borte fra hverdagens mas og stress. I de små landsbyene kan besøkende oppleve noe av det opprinnelige Polynesia, om man ikke heller vil nyte de fantastiske livet under vann i lagunen. Øyene er spesielt populære blant dykkere, med sin nærmest urørte natur og et utall av fiske- og haiarter under vann. Det er en utrolig opplevelse å svømme rundt blant fisker i alle farger og fasonger, og se store rokker gli sakte forbi.

Kon-Tiki ekspedisjonen til Thor Heyerdahl endte på atollen Raroia i 1947, etter å ha seilt i 101 dager fra Peru.

Tikehau

Tikehau er en nesten sirkelrund atoll i øygruppen Tuamoutu, en knapp times flytur fra Papeete. Øya kalles også the Pink Sand Island, noe som skyldes de mange vakre strendene.

Tikehau kan best beskrives som et idyllisk postkort, og regnes ikke uten grunn som en av de vakreste atollene i hele Polynesia. En rekke små øyer omkranser den 26 kilometer brede lagunen. De flotte omgivelsene overgås bare av et utrolig og overdådig liv under vann, hvor det kryr av fisker i alle farger og fasonger. Besøkende bruker tiden på å utforske den vakre lagunen, oppleve fuglelivet på øyene og den lille landsbyen Tuherahera.

Rangiroa

Rangiroa er den største av øyene i Tuamotu, og noen mener at dette er himmelen. Øya er berømt for sin naturlige skjønnhet og kan vise til krystallklart vann og uimotståelige laguner med ulik farge på vannet. Det er lyseblått, blått og turkist i skjønn forening. Den store lagunen er omringet av vakre koraller fylt med fargerike fisker, rokker og delfiner. For dykkere er dette et drømmested, og det er også et fantastisk sted å snorkle for den som ikke dykker. Opplev det enkle og fredfulle livet på øyene ved å delta i dagligdagse aktiviteter med Paumoto-folket. I de små landsbyene kan besøkende oppleve det opprinnelige Polynesia.

Fakarava

Før moderne navigasjon ble oppfunnet var regionen kjent som “Dangerous Archipelago” på grunn av sine farlige passasjer. I dag er det nettopp disse passasjene som gjør Fakarava til et paradis for dykkere.

Dette er et dykkeparadis med en hel verden av imponerende blomkålkoraller, elegante gråhaier og neonfargede stimer med tropiske fiskearter. «Island of Dreams» er et passende navn på øya, som er hjem til sjeldne arter av hekkende fugler og et utrolig marineliv som lever sammen i fredelig harmoni. Økosystemet er så mangfoldig at det står på UNESCO’s liste over biosfærereservater.

Over vann kan man utforske sjarmerende landsbyer, gamle templer og en korallkirke fra 1800-tallet.

Hotell på Tuamotuøyene

Reiseforslag til Tuamotuøyene

Tahiti

14 dager

Fra 78 500,-

Tahiti, Cookøyene

11-18 dager

Fra 72 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om sydhavsparadiset, med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkist vann.
Moorea.
En halvtimes båttur fra Papeete ligger Moorea, som mange hevder er det vakreste stedet på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete er landets politiske og økonomiske sentrum, og byen strekker seg langs hele den vakre havnen og opp i fjellsiden både nord- og vestover.
Tetiaroa Island.
De mest populære øyene blant Selskapsøyene er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her finnes også 11 andre øyer som er vel verdt et besøk, inkludert Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.
Marquesasøyene.
De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur.