23 31 77 01 post@fijireiser.no
SØK
Generic filters
Exact matches only

Tuamotuøyene

Hotell

Tuamotuøyene

Reisemål på Tahiti:

Tuamotuøyene

Introduksjon

En knapp times flytur fra Papeete ligger de vakre atollene i øygruppen Tuamotu, som består av ca. 80 øyer og atoller over et område like stort som Vest-Europa. Dette området kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.

De flotte omgivelsene overgås bare av et utrolig og overdådig liv under vann, hvor det kryr av fisker i alle farger og fasonger. Alle øyene er berømt for sin naturlige skjønnhet og kan vise til krystallklart vann og uimotståelige laguner med ulik farge på vannet. Det er lyseblått, blått og turkist i skjønn forening.

Livet på de små atollene i Tuamotu-øygruppen er bedagelig og fredelig. Her er man langt borte fra hverdagens mas og stress. I de små landsbyene kan besøkende oppleve noe av det opprinnelige Polynesia, om man ikke heller vil nyte de fantastiske livet under vann i lagunen. Øyene er spesielt populære blant dykkere, med sin nærmest urørte natur og et utall av fiske- og haiarter under vann. Det er en utrolig opplevelse å svømme rundt blant fisker i alle farger og fasonger, og se store rokker gli sakte forbi.

Kon-Tiki ekspedisjonen til Thor Heyerdahl endte på atollen Raroia i 1947, etter å ha seilt i 101 dager fra Peru.

De mange små øyene og atollene på Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

Tikehau
Tikehau er en nesten sirkelrund atoll i øygruppen Tuamoutu, en knapp times flytur fra Papeete. Øya kalles også the Pink Sand Island, noe som skyldes de mange vakre strendene.

Tikehau kan best beskrives som et idyllisk postkort, og regnes ikke uten grunn som en av de vakreste atollene i hele Polynesia. En rekke små øyer omkranser den 26 kilometer brede lagunen. De flotte omgivelsene overgås bare av et utrolig og overdådig liv under vann, hvor det kryr av fisker i alle farger og fasonger. Besøkende bruker tiden på å utforske den vakre lagunen, oppleve fuglelivet på øyene og den lille landsbyen Tuherahera.

Snorkle i det krystallklare vannet.

Snorkle i det krystallklare vannet.

Rangiroa
Rangiroa er den største av øyene i Tuamotu, og noen mener at dette er himmelen. Øya er berømt for sin naturlige skjønnhet og kan vise til krystallklart vann og uimotståelige laguner med ulik farge på vannet. Det er lyseblått, blått og turkist i skjønn forening. Den store lagunen er omringet av vakre koraller fylt med fargerike fisker, rokker og delfiner. For dykkere er dette et drømmested, og det er også et fantastisk sted å snorkle for den som ikke dykker. Opplev det enkle og fredfulle livet på øyene ved å delta i dagligdagse aktiviteter med Paumoto-folket. I de små landsbyene kan besøkende oppleve det opprinnelige Polynesia.
 
Fakarava
Før moderne navigasjon ble oppfunnet var regionen kjent som “Dangerous Archipelago” på grunn av sine farlige passasjer. I dag er det nettopp disse passasjene som gjør Fakarava til et paradis for dykkere.

Dette er et dykkeparadis med en hel verden av imponerende blomkålkoraller, elegante gråhaier og neonfargede stimer med tropiske fiskearter. «Island of Dreams» er et passende navn på øya, som er hjem til sjeldne arter av hekkende fugler og et utrolig marineliv som lever sammen i fredelig harmoni. Økosystemet er så mangfoldig at det står på UNESCO’s liste over biosfærereservater.

Over vann kan man utforske sjarmerende landsbyer, gamle templer og en korallkirke fra 1800-tallet.

Tradisjonell kano på Tikehau.

Tradisjonell kano på Tikehau.

Reiseforslag til Tahiti

Klassiske Tahiti

Klassiske Tahiti

Et prisgunstig reiseforslag som inneholder øyene Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora – en reise både for de som reiser for første gang og for de som har vært der før.

Eventyrlige Tahiti

Eventyrlige Tahiti

Denne reisen kombinerer hovedøya Tahiti Nui med øyene Rangiroa, Tikehau og Bora Bora – hvor du kommer tett på naturen og bor på idylliske resorter.

Luksuriøse Tahiti

Luksuriøse Tahiti

Bo på noen av de mest luksuriøse resortene på øyene Tahiti Nui og Moorea og i bungalow på påler i den turkisblå lagunen på Bora Bora.

Start planleggingen av drømmereisen