Besøk også: Australiareiser · Private Travel Lab · Grupperundreiser

Tahiti Nui og Papeete

Foto: Silvio - stock.adobe.com

Reisemål på Tahiti (Fransk Polynesia)

Tahiti Nui og Papeete

Tahiti er hovedøya i Fransk Polynesia og her ligger også hovedstaden Papeete. Dette er landets politiske og økonomiske sentrum, og byen strekker seg langs hele den vakre havnen og opp i fjellsiden både nord- og vestover.

Tahiti er eldorado for alle former for aktiviteter til lands og til vanns. Både golf, tennis, dykking, snorkling, sportsfiske og båtturer er blant de mange aktivitetene du kan være med på.

Papeete.
Markedet i Papeete.
Foto: emmanuel gillardin – stock.adobe.com

Tahiti består av en stor sirkelformet øy kalt Tahiti Nui og en mindre sirkelformet øy kalt Tahiti Iti, som henger sammen gjennom en liten landtunge ved navn Taravao. Fjellene på øyene er vakre og grønnkledde og innbyr til flotte fot- og fjellturer i spektakulære omgivelser. En tur gjennom dette landskapet gir innblikk i dype elvedaler, høye tinder og kraftfulle fossefall.

Hovedstaden Papeete har i tillegg til resorter, restauranter, spa og uteliv et flott marked hvor man kan handle frukt og grønnsaker, samt andre varer som dansekostymer, vevde hatter, vesker og flotte halssmykker av skjell.

Landets eneste internasjonale flyplass ligger også i Papeete, og Tahiti Nui er derfor første og siste stopp på alle reiseruter rundt om i øyriket.

Hotell på Tahiti Nui

Tahiti Nui og Papeete

Tahiti Nui og Papeete

Tahiti Nui og Papeete

Tahiti Nui og Papeete

Reiseforslag til Tahiti Nui

Tahiti

14 dager

Fra 86 500,-

Tahiti

14 dager

Fra 78 500,-

Tahiti

14 dager

Fra 129 900,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om sydhavsparadiset, med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkist vann.
Moorea.
En halvtimes båttur fra Papeete ligger Moorea, som mange hevder er det vakreste stedet på jorden.
Tetiaroa Island.
De mest populære øyene blant Selskapsøyene er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her finnes også 11 andre øyer som er vel verdt et besøk, inkludert Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.
Marquesasøyene.
De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur.
Fakarava.
Tuamotuøyene kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.