23 31 77 01 post@fijireiser.no

Selskapsøyene

Øygruppen som utgjør Selskapsøyene er den mest besøkte i Fransk Polynesia. De mest populære øyene er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her finnes også 11 andre øyer som er vel verdt et besøk, inkludert Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.

Selskapsøyene er delt både geografisk og administrativt i to mindre øygrupper: Leewardøyene og Windwardøyene.

Se egne sider om Bora Bora, Moorea og Tahiti Nui.

Taha'a.

Taha’a.

Få med deg livet under vann i lagunen mellom Raiatea og Taha'a.

Få med deg livet under vann i lagunen mellom Raiatea og Taha’a.

Taha’a og Raiatea

Taha’a og Raiatea er to naboøyer som deler lagune. Dette er to vakre øyparadis med en rik historie. Raiatea kalles også the Sacred Island og er i følge tradisjonen selve arnestedet for polynesisk sivilisasjon (Havai’i), det geografiske senter for ma’ohi kulturen (trekanten mellom Hawaii, New Zealand og Påskeøya), og fødestedet for Oro (guden for fruktbarhet og krig). Taha’a kalles ofte vaniljeøya, fordi her dyrkes den verdifulle vaniljeorkideen i den fuktige skyggen av regnskogen.

Huahine

Huahine er kjent som ”The Garden Island”. Øyas frodige regnskog og dramatiske terreng omfavner hellige steder og legendariske landemerker, som er blant de best bevarte arkeologiske områdene i Fransk Polynesia. Utenfor de kritthvite strendene ligger en stor lagune og venter på deg.

Huahine.

Huahine.

Ubeskrivelig vakre Tetiaroa. Foto: Tim McKenna

Ubeskrivelig vakre Tetiaroa. Foto: Tim McKenna

Tetiaroa

Dette er øya du drømte om da du var barn, da du så for deg det mest perfekte stedet i verden. Med sine hvite sandstrender, svaiende kokospalmer, fargerike fugler og glitrende lagune er Tetiaroa noe av det nærmeste man kommer paradis.

Utover sin fantastiske skjønnhet er Tetiaroa et sted med et sjeldent stort biologisk mangfold og et naturreservat for fugler og marineliv. Det legges ned mye jobb for å bevare og beskytte det naturlige plante- og dyrelivet, og gjennom flere prosjekter bidrar man til at reservatet utvikles videre.

Et mangfold av aktiviteter venter den som ønsker å utforske øya og lagunen. Man kan snorkle med tropiske fisker, seile i lagunen, besøke naboøyene med paddleboard eller kajakk, og være med på guidete ekskursjoner for å utforske kulturen samt øyas marine- og dyreliv. Les mer om dette på siden om luksusresortet The Brando.

Tetiaroa har en spesiell plass i polynesisk historie og kultur. Dette har vært det foretrukne feriestedet for overklassen på Tahiti i århundrer. Man finner fortsatt gamle marae (templer), som ble bygget på atollene av urbefolkningen. Med sin rike historie og estetiske skjønnhet vil øya alltid ha stor betydning for polynesere.

Hvor ligger Selskapsøyene?

Taha'a

Raiatea

Huahine

Tetiaroa

Anbefalte resorter i Selskapsøyene

Maitai Lapita Village Huahine

Få en uforglemmelig ferie på et sted som viser den historiske og kulturelle arven i tillegg til fantastiske strender, frodig natur og et rikt marint liv.

The Brando

The Brando er et unikt luksusresort beliggende på den ubeskrivelig vakre atollen Tetiaroa Island. Resortet ligger på en øy omkranset av en stor lagune.

Få et skreddersydd reisetilbud