Selskapsøyene

Foto: The Brando

Reisemål på Tahiti (Fransk Polynesia)

Selskapsøyene

Øygruppen som utgjør Selskapsøyene er den mest besøkte i Fransk Polynesia. De mest populære øyene er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her finnes også 11 andre øyer som er vel verdt et besøk, inkludert Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.

Bli bedre kjent med Selskapsøyene.

Selskapsøyene er delt både geografisk og administrativt i to mindre øygrupper: Leewardøyene og Windwardøyene.

Se egne sider om Bora BoraMoorea og Tahiti Nui.

Huahine

Huahine er kjent som ”The Garden Island”. Øyas frodige regnskog og dramatiske terreng omfavner hellige steder og legendariske landemerker, som er blant de best bevarte arkeologiske områdene i Fransk Polynesia. Utenfor de kritthvite strendene ligger en stor lagune og venter på deg.

Taha’a og Raiatea

Taha’a og Raiatea er to naboøyer som deler lagune. Dette er to vakre øyparadis med en rik historie. Raiatea kalles også the Sacred Island og er i følge tradisjonen selve arnestedet for polynesisk sivilisasjon (Havai’i), det geografiske senter for ma’ohi kulturen (trekanten mellom Hawaii, New Zealand og Påskeøya), og fødestedet for Oro (guden for fruktbarhet og krig). Taha’a kalles ofte vaniljeøya, fordi her dyrkes den verdifulle vaniljeorkideen i den fuktige skyggen av regnskogen.

Tetiaroa

Dette er øya du drømte om da du var barn, da du så for deg det mest perfekte stedet i verden. Med sine hvite sandstrender, svaiende kokospalmer, fargerike fugler og glitrende lagune er Tetiaroa noe av det nærmeste man kommer paradis.

Utover sin fantastiske skjønnhet er Tetiaroa et sted med et sjeldent stort biologisk mangfold og et naturreservat for fugler og marineliv. Det legges ned mye jobb for å bevare og beskytte det naturlige plante- og dyrelivet, og gjennom flere prosjekter bidrar man til at reservatet utvikles videre.

Et mangfold av aktiviteter venter den som ønsker å utforske øya og lagunen. Man kan snorkle med tropiske fisker, seile i lagunen, besøke naboøyene med paddleboard eller kajakk, og være med på guidete ekskursjoner for å utforske kulturen samt øyas marine- og dyreliv. Les mer om dette på siden om luksusresortet The Brando.

Tetiaroa har en spesiell plass i polynesisk historie og kultur. Dette har vært det foretrukne feriestedet for overklassen på Tahiti i århundrer. Man finner fortsatt gamle marae (templer), som ble bygget på atollene av urbefolkningen. Med sin rike historie og estetiske skjønnhet vil øya alltid ha stor betydning for polynesere.

Hotell på Selskapsøyene

Reiseforslag til Selskapsøyene

Tahiti, Cookøyene

15 dager

Fra 98 900,-

Tahiti

11 dager

Fra 72 500,-

Tahiti

9 dager

Fra 89 500,-

Tahiti, Cookøyene

11-18 dager

Fra 72 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om sydhavsparadiset, med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkist vann.
Moorea.
En halvtimes båttur fra Papeete ligger Moorea, som mange hevder er det vakreste stedet på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete er landets politiske og økonomiske sentrum, og byen strekker seg langs hele den vakre havnen og opp i fjellsiden både nord- og vestover.
Marquesasøyene.
De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur.
Fakarava.
Tuamotuøyene kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.