23 31 77 01 post@fijireiser.no
SØK
Generic filters
Exact matches only

Marquesasøyene

Hotell

Marquesasøyene

Reisemål på Tahiti:

Marquesasøyene

Introduksjon

De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete.
Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur. Øyene består av vill natur med vulkanske fjelltopper, høye fossefall og bratte klipper som stuper ned i havet.

På en tur hit gjenoppdager man tiden – tid til seg selv, til for stillhet, tid for å treffe andre og tid for å nyte tilværelsen. Verdien av tid er den viktigste gaven Nuku Hiva og Marquesasøyene gir besøkende. Opplev de enkle gleder ved å treffe et vennlig folkeslag. Gå en rolig tur langs veien til landsbyen, kjøp et brød på nærbutikken og stopp på torget for å slå av en prat med en av de lokale kunstnerne.
Dramatisk natur på Nuku Hiva.

Dramatisk natur på Nuku Hiva. Foto: Paul Gauguin Cruises

Nuku Hiva
Øya Nuku Hiva er det administrative og økonomiske sentrum i Marquesas. Den er også fantastisk vakker, med tre store bukter på sørkysten og tilsvarende flotte innløp på nordkysten. Opplev den utrolige naturen på en safaritur med firhjulstrekk gjennom Taipivai Valley.

Hiva Oa
Hiva Oa er den nest største øya i Marquesas, og her finner man viktige historiske og kulturelle steder. Maleren Paul Gauguin er gravlagt i hovedbyen Atuona, mens landsbyen Pumau har de største steinskulpturene i Marquesas. De regnes faktisk som slektninger av de berømte tikiene på Necker Island (nord for Hawaii) og på Påskeøyene.

Tikiskulpturer på Hiva Oa.

Tikiskulpturer på Hiva Oa. Foto: Aranui Cruises

Sitt på terrassen og nyt utsikten mens mørket senker seg. Stå opp i morgengryet og lytt til at fuglene og resten av øya sakte våkner til liv. Disse uforglemmelige opplevelsene er noe av det de vakre og mystiske Marquesasøyene kan by på.

I tillegg kan man her følge i fotsporene til den kjente maleren Paul Gauguin og andre kunstnere. De kom hit for å male den tette regnskogen, de spektakulære fossefallene, de bratte klippene langs kysten, den fredelige store lagunen, de høye fjellene og de vakre strendene. Vår egen Thor Heyerdahl var også fascinert av disse øyene. Hans første ekspedisjon gikk sammen med kona Liv til øya Fatu Hiva i 1937 og 1938.

En av de beste måtene å oppleve Marquesasøyene er på et av våre cruise med Aranui eller Paul Gauguin.

Reiseforslag til Tahiti

Klassiske Tahiti

Klassiske Tahiti

Et prisgunstig reiseforslag som inneholder øyene Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora – en reise både for de som reiser for første gang og for de som har vært der før.

Eventyrlige Tahiti

Eventyrlige Tahiti

Denne reisen kombinerer hovedøya Tahiti Nui med øyene Rangiroa, Tikehau og Bora Bora – hvor du kommer tett på naturen og bor på idylliske resorter.

Luksuriøse Tahiti

Luksuriøse Tahiti

Bo på noen av de mest luksuriøse resortene på øyene Tahiti Nui og Moorea og i bungalow på påler i den turkisblå lagunen på Bora Bora.

Start planleggingen av drømmereisen