23 31 77 01 post@fijireiser.no

Marquesasøyene

De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete.
Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur. Øyene består av vill natur med vulkanske fjelltopper, høye fossefall og bratte klipper som stuper ned i havet.

På en tur hit gjenoppdager man tiden – tid til seg selv, til for stillhet, tid for å treffe andre og tid for å nyte tilværelsen. Verdien av tid er den viktigste gaven Nuku Hiva og Marquesasøyene gir besøkende. Opplev de enkle gleder ved å treffe et vennlig folkeslag. Gå en rolig tur langs veien til landsbyen, kjøp et brød på nærbutikken og stopp på torget for å slå av en prat med en av de lokale kunstnerne.

Dramatisk natur på Nuku Hiva. Foto: Paul Gauguin Cruises

Dramatisk natur på Nuku Hiva. Foto: Paul Gauguin Cruises

Utforsk øyene med en firhjuling/ATV.

Utforsk øyene med en firhjuling/ATV.

Sitt på terrassen og nyt utsikten mens mørket senker seg. Stå opp i morgengryet og lytt til at fuglene og resten av øya sakte våkner til liv. Disse uforglemmelige opplevelsene er noe av det de vakre og mystiske Marquesasøyene kan by på.

I tillegg kan man her følge i fotsporene til den kjente maleren Paul Gauguin og andre kunstnere. De kom hit for å male den tette regnskogen, de spektakulære fossefallene, de bratte klippene langs kysten, den fredelige store lagunen, de høye fjellene og de vakre strendene. Vår egen Thor Heyerdahl var også fascinert av disse øyene. Hans første ekspedisjon gikk sammen med kona Liv til øya Fatu Hiva i 1937 og 1938.

En av de beste måtene å oppleve Marquesasøyene er på et av våre cruise med Aranui eller Paul Gauguin.

Nuku Hiva
Øya Nuku Hiva er det administrative og økonomiske sentrum i Marquesas. Den er også fantastisk vakker, med tre store bukter på sørkysten og tilsvarende flotte innløp på nordkysten. Opplev den utrolige naturen på en safaritur med firhjulstrekk gjennom Taipivai Valley.

Hiva Oa
Hiva Oa er den nest største øya i Marquesas, og her finner man viktige historiske og kulturelle steder. Maleren Paul Gauguin er gravlagt i hovedbyen Atuona, mens landsbyen Pumau har de største steinskulpturene i Marquesas. De regnes faktisk som slektninger av de berømte tikiene på Necker Island (nord for Hawaii) og på Påskeøyene.

Tikiskulpturer på Hiva Oa. Foto: Aranui Cruises

Tikiskulpturer på Hiva Oa. Foto: Aranui Cruises

Hvor ligger Marquesasøyene?

Nuku Hiva

Hiva Oa

Fatu Hiva

Anbefalte resorter i Marquesasøyene

Nuku Hiva Keikahanui Lodge

Dette er en rustikk og vakker lodge som ligger i åsene i gangavstand til Taiohae, hovedstaden på Nuku Hiva.

Få et skreddersydd reisetilbud