Marquesasøyene

Foto: napa74 - stock.adobe.com

Reisemål på Tahiti (Fransk Polynesia)

Marquesasøyene

De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur. Øyene består av vill natur med vulkanske fjelltopper, høye fossefall og bratte klipper som stuper ned i havet.

Bli bedre kjent med Marquesasøyene.

På en tur hit gjenoppdager man tiden – tid til seg selv, til for stillhet, tid for å treffe andre og tid for å nyte tilværelsen. Verdien av tid er den viktigste gaven Nuku Hiva og Marquesasøyene gir besøkende. Opplev de enkle gleder ved å treffe et vennlig folkeslag. Gå en rolig tur langs veien til landsbyen, kjøp et brød på nærbutikken og stopp på torget for å slå av en prat med en av de lokale kunstnerne.

Tiki-skulpturer på Nuku Hiva.
Tiki-skulpturer på Nuku Hiva.
Foto: emperorcosar – stock.adobe.com

Nuku Hiva

Øya Nuku Hiva er det administrative og økonomiske sentrum i Marquesas. Den er også fantastisk vakker, med tre store bukter på sørkysten og tilsvarende flotte innløp på nordkysten. Opplev den utrolige naturen på en safaritur med firhjulstrekk gjennom Taipivai Valley.

Hiva Oa

Hiva Oa er den nest største øya i Marquesas, og her finner man viktige historiske og kulturelle steder. Maleren Paul Gauguin er gravlagt i hovedbyen Atuona, mens landsbyen Pumau har de største steinskulpturene i Marquesas. De regnes faktisk som slektninger av de berømte tikiene på Necker Island (nord for Hawaii) og på Påskeøyene.

Sitt på terrassen og nyt utsikten mens mørket senker seg. Stå opp i morgengryet og lytt til at fuglene og resten av øya sakte våkner til liv. Disse uforglemmelige opplevelsene er noe av det de vakre og mystiske Marquesasøyene kan by på.

Notre Dame-katedralen på Nuku Hiva.
Notre Dame-katedralen på Nuku Hiva.
Foto: emperorcosar – stock.adobe.com

I tillegg kan man her følge i fotsporene til den kjente maleren Paul Gauguin og andre kunstnere. De kom hit for å male den tette regnskogen, de spektakulære fossefallene, de bratte klippene langs kysten, den fredelige store lagunen, de høye fjellene og de vakre strendene. Vår egen Thor Heyerdahl var også fascinert av disse øyene. Hans første ekspedisjon gikk sammen med kona Liv til øya Fatu Hiva i 1937 og 1938.

En av de beste måtene å oppleve Marquesasøyene er på et av våre cruise med Aranui eller Paul Gauguin.

Hotell på Marquesasøyene

Reiseforslag til Marquesasøyene

Tahiti, Cookøyene

11-18 dager

Fra 72 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om sydhavsparadiset, med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkist vann.
Moorea.
En halvtimes båttur fra Papeete ligger Moorea, som mange hevder er det vakreste stedet på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete er landets politiske og økonomiske sentrum, og byen strekker seg langs hele den vakre havnen og opp i fjellsiden både nord- og vestover.
Tetiaroa Island.
De mest populære øyene blant Selskapsøyene er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her finnes også 11 andre øyer som er vel verdt et besøk, inkludert Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.
Fakarava.
Tuamotuøyene kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.