Tahiti (Fransk Polynesia)

Foto: tim-mckenna.com

Ia Oreana og velkommen til Tahiti!

Tahiti er for mange den ultimate drømmedestinasjonen, med turkisblå laguner, overwater-bungalows, vakre korallrev, kritthvite strender og en eksotisk lokalbefolkning.

Tahiti er den vanligste betegnelsen på det enorme havområdet som utgjør Fransk Polynesia, og består av 118 øyer spredt over fem store øygrupper. Mange av øyene har høye og spisse vulkanske fjelltopper, mens andre så vidt stikker opp fra havoverflaten.

Fakta om Fransk Polynesia

Kart Fransk Polynesia
Kart over Fransk Polynesia

Hovedstad: Papeete

Antall øyer: 118

Innbyggertall: ca. 280 000

Valuta: CPF-franc

Hit reiser forelskede par og bryllupsreisende fra hele verden for å nyte sine romantiske hvetebrødsdager på de kritthvite og innbydende strendene. Har du lyst til å kombinere luksus med naturen og klimaet i Stillehavet, er Tahiti et sikkert valg.

Hvem passer Tahiti for?

Tahiti er den ultimate destinasjonen for bryllup og bryllupsreiser, en romantisk ferie eller markering av et jubileum eller en rund dag. Det er også en utmerket destinasjon for cruise, som er den enkleste måten å oppleve flere av øyene på en og samme reise.

Bli bedre kjent med Tahiti.

De tre mest populære øygruppene er:

De to andre øygruppene, Australøyene og Gambierøyene, er mer avsidesliggende og får betydelig mindre besøk.

Bora Bora.
Utsikt mot Bora Bora, som er en av Fransk Polynesias 118 øyer.
Foto: Andrea Izzotti – stock.adobe.com

Tradisjonell dans, sang, kunst- og håndverkstradisjoner og folk som går på glødende kull, er bare noe av det du kan oppleve på Tahiti. Her finner du naturforhold som få andre steder i verden kan fremvise – vakre strender, laguner og tropisk regnskog kombinert med vulkanske fjell og et yrende liv under vann.

Men mest av alt er Tahiti selve sydhavsdrømmen, med laguner, late dager og deilig sol. Folkene her har all verdens tid, og stress er et så å si ukjent begrep. På grunn av dette kan man virkelig si at Tahiti lever opp til myten om et tropisk paradis.

Reiseforslag til Tahiti

Cruise på Tahiti

Reisemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om sydhavsparadiset, med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkist vann.
Moorea.
En halvtimes båttur fra Papeete ligger Moorea, som mange hevder er det vakreste stedet på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete er landets politiske og økonomiske sentrum, og byen strekker seg langs hele den vakre havnen og opp i fjellsiden både nord- og vestover.
Tetiaroa Island.
De mest populære øyene blant Selskapsøyene er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her finnes også 11 andre øyer som er vel verdt et besøk, inkludert Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.
Marquesasøyene.
De avsidesliggende Marquesasøyene ligger vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolasjonen har skapt en enorm stolthet blant befolkningen, i tillegg til en fascinerende kultur.
Fakarava.
Tuamotuøyene kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.

Hvordan er været på Tahiti?

Klimaet på Tahiti er tropisk med to markante sesonger, og det er mest populært å besøke landet i den tørre perioden av året mellom mai og oktober.

Da er det mindre nedbør, lav luftfuktighet og temperaturene er milde og behagelige. Det er likevel ingenting i veien for å legge reisen hit i lavsesong. Sjansen for regn er større, men regnet kommer ofte i form av en ettermiddagsskur eller en regnskur på natten. Med klimaendringer over hele verden har det blitt vanskeligere å definere sesonger, og månedene som defineres som regntid kan nå ha lengre perioder med pent vær.

Når er det best å reise til Tahiti?

Tahiti er en helårsdestinasjon, og selv om landet har ulike sesonger er det flere ting man bør ta med i betraktningen før man bestiller. Prisene på overnatting varierer med sesong, der høysesongen fra mai til oktober er den dyreste. Utenfor høysesong er det færre besøkende, noe som igjen betyr mindre mennesker på resorter og strender. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Tahiti.

Temperaturtabell Tahiti

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Tahiti kan variere.

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Maks. temp303031303029282828292930
Min. temp232323232221212021222223
Regn (mm)315233195142926060484691162317

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen? Legger du reisen til en av verdens vakreste laguner er det vanskelig å komme skuffet hjem.
Four Seasons Bora Bora
Det er ingen tvil om at bostedene i Stillehavet er en stor del av ferieopplevelsen. Vi har samlet 15 av våre favoritter på Cookøyene, Fiji og Tahiti.