Tahiti (Fransk Polynesia)

Foto: tim-mckenna.com

Ia Oreana og velkommen til Tahiti!

Tahiti er for mange den ultimate drømmedestinasjonen, med turkisblå laguner, overwater-bungalows, vakre korallrev, kritthvite strender og en eksotisk lokalbefolkning.

Tahiti er den vanligste betegnelsen på det enorme havområdet som utgjør Fransk Polynesia, og består av 118 øyer spredt over fem store øygrupper. Mange av øyene har høye og spisse vulkanske fjelltopper, mens andre så vidt stikker opp fra havoverflaten.

Kart Fransk Polynesia
Kart over Fransk Polynesia

Hovedstad: Papeete

Antall øyer: 118

Innbyggertall: ca. 280 000

Valuta: CPF-franc

Bli bedre kjent med Tahiti.

Hit reiser forelskede par og bryllupsreisende fra hele verden for å nyte sine romantiske hvetebrødsdager på de kritthvite og innbydende strendene. Har du lyst til å kombinere luksus med naturen og klimaet i Stillehavet, er Tahiti et sikkert valg.

Hvem passer Tahiti for?

Tahiti er den ultimate destinasjonen for bryllup og bryllupsreiser, en romantisk ferie eller markering av et jubileum eller en rund dag. Det er også en utmerket destinasjon for cruise, som er den enkleste måten å oppleve flere av øyene på en og samme reise.

De tre mest populære øygruppene er:

De to andre øygruppene, Australøyene og Gambierøyene, er mer avsidesliggende og får betydelig mindre besøk.

Bora Bora.
Utsikt mot Bora Bora, som er en av Fransk Polynesias 118 øyer.
Foto: Andrea Izzotti – stock.adobe.com

Tradisjonell dans, sang, kunst- og håndverkstradisjoner og folk som går på glødende kull, er bare noe av det du kan oppleve på Tahiti. Her finner du naturforhold som få andre steder i verden kan fremvise – vakre strender, laguner og tropisk regnskog kombinert med vulkanske fjell og et yrende liv under vann.

Men mest av alt er Tahiti selve sydhavsdrømmen, med laguner, late dager og deilig sol. Folkene her har all verdens tid, og stress er et så å si ukjent begrep. På grunn av dette kan man virkelig si at Tahiti lever opp til myten om et tropisk paradis.

Reiseforslag til Tahiti

Tahiti

14 dager

Fra 78 500,-

Tahiti

14 dager

Fra 129 900,-

Tahiti

14 dager

Fra 86 500,-

Cruise på Tahiti

Tahiti, Cookøyene

11-18 dager

Fra 72 500,-

Tahiti

11 dager

Fra 72 500,-

Tahiti, Cookøyene

15 dager

Fra 98 900,-

Tahiti

9 dager

Fra 89 500,-

Hvordan er været på Tahiti?

Klimaet på Tahiti er tropisk med to markante sesonger, og det er mest populært å besøke landet i den tørre perioden av året mellom mai og oktober.

Da er det mindre nedbør, lav luftfuktighet og temperaturene er milde og behagelige. Det er likevel ingenting i veien for å legge reisen hit i lavsesong. Sjansen for regn er større, men regnet kommer ofte i form av en ettermiddagsskur eller en regnskur på natten. Med klimaendringer over hele verden har det blitt vanskeligere å definere sesonger, og månedene som defineres som regntid kan nå ha lengre perioder med pent vær.

Når er det best å reise til Tahiti?

Tahiti er en helårsdestinasjon, og selv om landet har ulike sesonger er det flere ting man bør ta med i betraktningen før man bestiller. Prisene på overnatting varierer med sesong, der høysesongen fra mai til oktober er den dyreste. Utenfor høysesong er det færre besøkende, noe som igjen betyr mindre mennesker på resorter og strender. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Tahiti.

Temperaturtabell Tahiti

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Tahiti kan variere.

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Maks. temp303031303029282828292930
Min. temp232323232221212021222223
Regn (mm)315233195142926060484691162317

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen? Legger du reisen til en av verdens vakreste laguner er det vanskelig å komme skuffet hjem.
Four Seasons Bora Bora
Det er ingen tvil om at bostedene i Stillehavet er en stor del av ferieopplevelsen. Vi har samlet 15 av våre favoritter på Cookøyene, Fiji og Tahiti.