23 31 77 01 post@fijireiser.no
SØK
Generic filters
Exact matches only

Ia Oreana og velkommen til Tahiti

Reiseforslag

Ia Oreana og velkommen til Tahiti

Reisemål:

Tahiti (Fransk Polynesia)

Introduksjon ∣ Reiseforslag ∣ Cruise ∣ Klima ∣ Inspirasjon

Innbyggertall: ca. 280.000

Antall øyer: 118

Hovedstad: Papeete

Introduksjon

Tahiti er for mange den ultimate drømmedestinasjonen, med turkisblå laguner, overwater-bungalows, vakre korallrev, kritthvite strender og en eksotisk lokalbefolkning.

Hit reiser forelskede par og bryllupsreisende fra hele verden for å nyte sine romantiske hvetebrødsdager på de kritthvite og innbydende strendene. Har du lyst til å kombinere luksus med naturen og klimaet i Stillehavet, er Tahiti et sikkert valg.

Tahiti er den vanligste betegnelsen på det enorme havområdet som utgjør Fransk Polynesia, og består av 118 øyer spredt over fem store øygrupper. Mange av øyene har høye og spisse vulkanske fjelltopper, mens andre så vidt stikker opp fra havoverflaten.

Mange har en drøm om å komme til Tahiti i løpet av livet.

Mange har en drøm om å komme til Tahiti i løpet av livet. Foto: Tim McKenna

Hvem passer Tahiti for?

Tahiti er den ultimate destinasjonen for bryllup og bryllupsreiser, en romantisk ferie eller markering av et jubileum eller en rund dag. Det er også en utmerket destinasjon for cruise, som er den enkleste måten å oppleve flere av øyene på en og samme reise.

De tre mest populære øygruppene er:

Selskapsøyene (inkl. Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Taha’a og Tetiaroa)

Tuamotuøyene (inkl. Rangiroa, Manihi, Tikehau og Fakarava)

Marquesasøyene (inkl. Hiva Oa, Nuku Hiva og Fatu Hiva)

De to andre øygruppene, Australøyene og Gambierøyene, er mer avsidesliggende og får betydelig mindre besøk.

Tradisjonell dans, sang, kunst- og håndverkstradisjoner og folk som går på glødende kull, er bare noe av det du kan oppleve på Tahiti. Her finner du naturforhold som få andre steder i verden kan fremvise – vakre strender, laguner og tropisk regnskog kombinert med vulkanske fjell og et yrende liv under vann.

Men mest av alt er Tahiti selve sydhavsdrømmen, med laguner, late dager og deilig sol. Folkene her har all verdens tid, og stress er et så å si ukjent begrep. På grunn av dette kan man virkelig si at Tahiti lever opp til myten om et tropisk paradis.

Reiseforslag til Tahiti

Klassiske Tahiti

Klassiske Tahiti

Et prisgunstig reiseforslag som inneholder øyene Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora – en reise både for de som reiser for første gang og for de som har vært der før.

Eventyrlige Tahiti

Eventyrlige Tahiti

Denne reisen kombinerer hovedøya Tahiti Nui med øyene Rangiroa, Tikehau og Bora Bora – hvor du kommer tett på naturen og bor på idylliske resorter.

Luksuriøse Tahiti

Luksuriøse Tahiti

Bo på noen av de mest luksuriøse resortene på øyene Tahiti Nui og Moorea og i bungalow på påler i den turkisblå lagunen på Bora Bora.

Hvordan er været på Tahiti?

Klimaet på Tahiti er tropisk med to markante sesonger, og det er mest populært å besøke landet i den tørre perioden av året mellom mai og oktober.

Da er det mindre nedbør, lav luftfuktighet og temperaturene er milde og behagelige. Det er likevel ingenting i veien for å legge reisen hit i lavsesong. Sjansen for regn er større, men regnet kommer ofte i form av en ettermiddagsskur eller en regnskur på natten. Med klimaendringer over hele verden har det blitt vanskeligere å definere sesonger, og månedene som defineres som regntid kan nå ha lengre perioder med pent vær.

Når er det best å reise til Tahiti?

Tahiti er en helårsdestinasjon, og selv om landet har ulike sesonger er det flere ting man bør ta med i betraktningen før man bestiller. Prisene på overnatting varierer med sesong, der høysesongen fra mai til oktober er den dyreste. Utenfor høysesong er det færre besøkende, noe som igjen betyr mindre mennesker på resorter og strender. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Tahiti.

Temperaturtabell Tahiti

 
JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Max temp303031303029282828292930
Min temp232323232221212021222223
Regn (mm)315233195142926060484691162317

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Tahiti kan variere.

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Strand på Fiji.

Stillehavets vakreste laguner

Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen? Legg reisen til en av verdens vakreste laguner!

four_seasons_bora_bora1_.170419jpeg

15 fantastiske resorter i Stillehavet

Dere har nettopp bestemt dere for å gjøre drømmen om Stillehavet til virkelighet. Så dukker det store spørsmålet opp: Hvor skal dere bo?