Savai’i

Foto: Samoa Tourism Authority

Reisemål på Samoa

Savai’i

Et besøk til Samoa er ikke komplett uten en tur til den større øya Savai’i, som er den andre av de to store øyene på Samoa. Og selv om øya er stor, så bor det svært få mennesker her.

Bli bedre kjent med Savai’i.

Å komme seg til Savai’i er enkelt, siden øya kun ligger en 90 minutters ferjetur fra den vestlige delen av Upolu.

Øya er lite berørt av turisme og derfor et flott sted å besøke for de naturinteresserte, eller de som bare vil komme seg vekk og nyte det enkle liv. Her får man et innblikk i det tradisjonelle livet på Samoa. En av måtene å oppleve kulturen på er ved å bli med på en gudstjeneste i den lokale kirken. Hit kommer alle, inkludert små babyer, bestemor og bestefar og til og med familiehunden.

Manase Beach, Savai'i, Samoa.
Manase Beach på Savai’i.
Foto: corners74 – stock.adobe.com

Savai’i har i tillegg alle nødvendige ingredienser for å oppfylle den tropiske feriedrømmen, med finkornede sandstrender omkranset av grønkledde palmer og turkise laguner. Du kan svømme, snorke, dykke, surfe, dra på kajakktur eller ta en siesta «Samoa-style».

Et av de mest populære dykkestedene på Savai’i er ved vraket av skipet Juno som sank i 1881. Det er nå hjem til hundrevis av tropiske fisker og koraller.

Hotell på Savai’i

Reiseforslag til Savai’i

Samoa

14 dager

Fra 55 500,-

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Samoa

To Sua ocean trench, Upolu, Samoa.
Upolu er den største øya på Samoa og her ligger også hovedstaden Apia. Byen er et fint startsted for å bli bedre kjent med landet.