Samoa

Foto: Samoa Tourism Authority

Talofa Lava og velkommen til Samoa!

På naturskjønne Samoa finner du kanskje det mest vennligsinnede folket i hele Stillehavet, og her er det nok av hvite strender, krystallklart vann og glimrende forhold for svømming og snorkling til å kunne utforske i ukevis.

Kart Samoa
Kart over Samoa

Hovedstad: Apia

Antall øyer: 9

Innbyggertall: ca. 200 000

Valuta: Samoan Tālā

Bli bedre kjent med Samoa.

Samoa består i hovedsak av to store øyer, Upolu og Savai’i, begge vulkanske med høye fjell og en utrolig vakker natur. Apia er hovedstaden og ligger på den minste øya Upolo. Dette er det nærmeste man kommer en by på Samoa og ligger i et vakkert område av øya.

Kulturen på Samoa har vært bemerkelsesverdig immun mot vestlig påvirkning, og Samoa er derfor kanskje det beste valget om du ønsker å oppleve tradisjonell polynesisk kultur. Her finnes blant annet fa’amatai, som er et system hvor sjefen (matai) styrer en utvidet familiegruppe (aiga). Mataien representerer familien på landsbyens rådsforsamling og håndhever lover og regler, og har også plikt til å huske og viderefortelle historier og begivenheter av historisk betydning. Dette er bare ett eksempel på de mange regler og etiketter med sterke tradisjonsorienterte bånd på Samoa.

To Sua ocean trench, Upolu, Samoa.
Ta en dukkert i det turkise vannet i sjøgrotten To Sua Ocean Trench.
Foto: Reti – stock.adobe.com

Har du planer om å snorkle på Samoa, bør du ta med eget utstyr. På mindre steder i Stillehavet kan det mange ganger være litt problematisk å få lånt seg skikkelig utstyr. Ellers er Samoa et perfekt område for dykking, men også her er det beste å ta med seg eget utstyr.

Reiseforslag til Samoa

Samoa

14 dager

Fra 55 500,-

Hvordan er været på Samoa?

Samoa har et tropisk regnklima og middeltemperaturen ligger på 26-27 grader med små variasjoner gjennom året. Den beste tiden å besøke Samoa er i den tørre perioden fra mai til oktober, men det kan vanskelig sies å være direkte dårlige perioder å besøke landet på. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Samoa.

Temperaturtabell Samoa

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Samoa kan variere.

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Maks. temp303131313030293030303030
Min. temp242424242323222323232324
Regn (mm)489368352211192121121113154224261358

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen? Legger du reisen til en av verdens vakreste laguner er det vanskelig å komme skuffet hjem.
Four Seasons Bora Bora
Det er ingen tvil om at bostedene i Stillehavet er en stor del av ferieopplevelsen. Vi har samlet 15 av våre favoritter på Cookøyene, Fiji og Tahiti.