23 31 77 01 post@fijireiser.no

Reisevilkår

Generelle betingelser og informasjon

 
Navn ifølge pass
Vennligst kontroller at alle navn som fremgår av reiseplanen stemmer overens med passet. Dette er svært viktig i forhold til flybilletter og eventuelle visum. Ta kontakt umiddelbart med din reisekonsulent ved eventuelle uoverensstemmelser. Vennligst bemerk at det i mange tilfelle ikke er mulig å endre navn på flybilletten. Fijireiser er ikke ansvarlig for eventuelle uoverensstemmelser.

Depositum
Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 20% av ordren eller minimum kr. 3.000 per person med mindre annet er avtalt. Vennligst bemerk at enkelte billetter må betales umiddelbart etter bestilling. Depositum betales ved bruk av tilsendte betalingsinformasjon.

Restbeløpet
Restbeløpet forfaller normalt til betaling 6 uker før avreise med mindre annet er opplyst. Ved bestilling av reise mindre enn 6 uker før avreise forfaller hele reisens beløp til betaling umiddelbart etter utsendelse av betalingsinformasjon og ordrebekreftelse. Overholdes ikke fristen for betaling av restbeløpet bortfaller avtalen og kunden mister sitt depositum.

Skatter og Avgifter
Valuta, oljepris og andre forhold påvirker de skatter og avgifter som legges på billetten og dette kan endres helt frem til billetten utstedes. Man kan sikre seg mot økning i skattene ved å betale for billetten umiddelbart ved bestilling. Hvis ikke må alle eventuelle økninger som kommer etter bestilling innkreves fra kunden før avreise, på vegne av flyselskapet.

Avgifter er inkludert i billetten bortsett fra eventuelle lokale flyplassavgifter som betales ved innsjekk.

Billett og reiseplan
Senest 8 dager før avreise mottar du billetter, reiseplan m.m. På Fiji, Cook Islands, Samoa, Tonga og Tahiti vil vår leverandør møte deg på flyplassen og du vil få overrakt vouchere på landarrangementer (hoteller m.m.) samt få en gjennomgang av reisen. Den reisende har selv ansvar for å kontrollere at ordrebekreftelse og reisedokumenter samsvarer med det som er bestilt. Det er svært viktig at navnet er korrekt stavet på billetten og stemmer overens med passet. Dersom navnet ikke er korrekt stavet, kan du bli avvist ved innsjekk til flyet.

Gebyrer
I spesielle tilfeller kan det innkreves reservasjonsgebyr. Dette vil i så tilfelle opplyses om sammen med tilbudet.

Endringer
Dersom det er mulig å foreta navneendring eller annen endring, blir det beregnet et gebyr på kr 500 per person per endring i tillegg til gebyrer som tilkommer fra leverandørene.

Avbestilling
Følgende regler gjelder ved avbestilling:

1) Ved avbestilling mer enn 24 timer før avreise blir det beregnet et ekspedisjonsgebyr på kr. 3.000 per person eller innbetalt depositum pluss eventuelle gebyr fra våre samarbeidspartnere (Bemerk at enkelte flybilletter og arrangementer ikke er refunderbare).

2) Ved avbestilling mindre enn 24 timer før avreisen kan totalbeløpet for reisen kreves betalt.

Det anbefales at reisende har avbestillingsforsikring som dekker disse utgiftene ved egen sykdom, akutt sykdom eller død i nærmeste familie. Fijireiser tilbyr gunstige forsikringer til sine reisende gjennom Europeiske Reiseforsikring.

Pass, visum og reiseforsikring
Reisende er selv ansvarlig for å ha pass og visum i orden på reisen. Passet må minimum være gyldig 6 måneder etter utreise fra det aktuelle landet.

Stillehavsøyene krever ikke visum fra norske statsborgere. 3 måneders oppholdstillatelse gis ved grensen.

Det kreves visum til Australia og New Zealand. Australiareiser ordner med 3 måneders turistvisum til sine reisende til Australia. Ved innreise til Australia og New Zealand kreves det gyldig returbillett.

*Visum ved innreise til New Zealand innføres 1. oktober 2019. Visum kan bestilles fra 1. juli 2019.

Viktig informasjon ved reise til Australia: For at ditt ETA visum skal være gyldig for innreise i Australia kreves det at du har god helse og ikke har anmerkinger i strafferegisteret. Om du enten har eller har hatt tuberkolose, eller om du tidligere har vært straffet for lovbrudd, vennligst ta kontakt med din reisekonsulent.

Viktig informasjon for reise til USA: Vennligst sjekk om reiseruten går via USA, da det ikke alltid fremkommer på reiseplanen.

Fra 12. januar 2009 må alle som skal reise til USA uten visum, registrere seg elektronisk på forhånd. Dette betyr at alle nordmenn som reiser visumfritt til USA med elektronisk pass, må fylle ut skjemaet på https://esta.cbp.dhs.gov/esta senest tre dager før avreise. Registreringen er gyldig i to år, og man kan reise fram og tilbake så mange ganger man vil.

USA har pr. 8.september 2010 innført en egen turistskatt på 14 dollar, dette beløpet betales samtidig som man registrerer seg via ESTA.

For reiser med transfer eller stopp i USA kreves det elektronisk lesbare pass. Er du i tvil om ditt pass er elektronisk lesbart, kontakt ditt nærmeste politikammer som utsteder pass.

Husk gyldig pass og reiseforsikringsbevis med kontakt informasjon og polisenummer. Vi anbefaler at ta kopi av pass og medbringe på reisen i tilfelle man skulle miste passet. Det er en god ide at gjøre seg kjent med vilkårene i din reiseforsikring. Ta kontakt om du trenger reiseforsikring. Vi samarbeider med Europeiske Reiseforsikring.

Mangler som påvises under reisen
Dersom kunder mener det er grunn til klage eller kan påvise mangler under reisen, skal klage rettes til leverandøren på stedet (for eksempel hotellet), slik at mangelen kan utbedres eller problemet løses. Dersom problemet/mangelen ikke blir løst må dette påpekes skriftlig og man må få underskrift på dette av leverandøren, slik at Fijireiser kan ta opp problemet med leverandøren i etterkant.

Lov om pakkereiser
Fijireiser sine reisevilkår bygger på Lov om pakkereiser for reiser som faller innenfor definisjonen i Lov om pakkereiser. Pakkereiselovens bestemmelser gjelder ikke for bedriftskunder.  Ved salg av kun flybilletter eller andre reisetjenester som ikke er pakkereise, opptrer vi kun som agent for flyselskapet eller den aktuelle leverandøren. Alle krav i forbindelse med slike reisetjenester må rettes direkte til leverandøren av disse.

Forbehold
Det tas forbehold om prisendringer grunnet forhold som vi ikke har innflytelse over, som for eksempel endring i valutakurser, olje- og brennstoffpriser, skatter og avgifter. Ved økninger som følge av eventuelle endringer vil dette bli fakturert uten varsel senest 20 dager før avreisedato. Dette gjelder også selv om sluttfaktura er sendt og betalt tidligere. Ved en eventuell etterfakturering utregnes differansen mellom valutakurs ved ordreinngåelse og valutakurs på tidspunktet for etterfakturering. Dette gjelder kun de elementene der vi betaler eksterne leverandører i utenlandsk valuta. Ved prisforhøyelse på mer enn ti prosent kan kunden heve avtalen. Ved reduksjoner i valuta, oljepriser, skatter og avgifter eller lignende vil dette på den andre siden gi en tilsvarende reduksjon i prisen.

Flytider og -selskap kan bli endret som følge av forhold som vi ikke har innflytelse over. Vesentlige endringer som skjer etter bestilling skal meddeles den reisende skriftlig. Øvrige forhold som vi ikke har kontroll over, som vær, uroligheter, stengte veier, skogbrann, seilingsforhold, streik etc. kan føre til endringer i reiseprogrammet. Vi vil da endre reiseprogrammet så godt som mulig uten at erstatningsansvar oppstår.

Bagasje
Vanligvis er det tillatt å ha med 20 eller 23 kg innsjekket bagasje og 1 stk håndbagasje på inntil 7 kg. Her finnes det variasjoner mellom flyselskapene, så ta kontakt med oss for å få vite hva som gjelder for din reise. Husk å merke bagasje tydelig med navn og adresse.

Vaksinasjoner
For informasjon om vaksinasjoner kontakt din lege eller se www.landsider.no for aktuell informasjon.

Medisin
Reseptfri medisin kan fritt tas med. Hvis du tar med større mengder reseptbelagt medisin, bør du få med en engelskspråklig erklæring om bruk av medisin fra lege.

Kreditkort eller kontanter
Det mest utbredte betalingsmiddel er kredittkort. Reisesjekker brukes omtrent ikke lenger. Kontakt banken hvis du ønsker flere opplysninger.

Innreiseskjema
På flyet får man utlevert et innreiseskjema som skal fylles ut. Dette skjema innleveres i tollen.

Internasjonalt førerkort
Skal man kjøre bil så anbefaler vi å anskaffe seg et internasjonalt førerkort. Dette fås hos NAF. Se evt. www.naf.no