Stillehavets vakreste laguner

Foto: Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa

Inspirasjon

Stillehavets vakreste laguner

Sist oppdatert:

Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen? Legg reisen til en av verdens vakreste laguner!

Laguner er grunne bukter som er delvis avstengt fra havet av koraller, atoller eller sand. De kjennetegnes ved at de er forholdsvis grunne, med små bølger og temperert vann.

Bunnforhold og sikten i vannet bestemmer fargene, men de klassiske, vakre lagunene man ser i sydligere strøk har gjerne hvit sand med spredte koraller og krystallklart vann som gir et utrolig spektrum av blå, grønne og turkise farger.

Legger du ferien til en av disse lagunene er det vanskelig å komme skuffet hjem:

Aitutaki-lagunen
Aitutaki Lagoon.
Foto: Cook Islands Tourism

Aitutaki, Cookøyene

Lagunen på Aitutaki er utvilsomt en av verdens vakreste. Enten du ser den høyt oppe fra flyvinduet eller du står midt i – så er den like vakker. Lagunen omringes av en rekke ubebodde småøyer, der den mest kjente er One Foot Island. Små kritthvite sandbanker stikker opp fra det glitrende turkisblå vannet, og ja – du vil gjerne komme hjem med et bilde av deg selv på en sånn!

Lagunen utforskes enklest ved å være med på et dagscruise som stopper på et par av øyene og som gir mulighet for et besøk på One Foot Island, samt snorkling i det klare vannet. Du kan også bo ved lagunen, for eksempel i en bungalow i vannkanten på Aitutaki Lagoon Resort & Spa.

Aitutaki ligger ca. 45 minutters flytur fra hovedøya Rarotonga.

Bora Bora.
Lagunen på Bora Bora.
Foto: Aleksei – stock.adobe.com

Bora Bora, Fransk Polynesia

De fleste har hørt om Bora Bora, og mange har en drøm om å reise dit en gang i løpet av livet. Selve hovedøya på Bora Bora er en frodig og vulkansk øy som stikker bratt opp fra havet. Øya og fjellet Mount Otemanu er vakker i seg selv, men det som virkelig gjør Bora Bora eksotisk er den store turkisblå lagunen som omringer hele øya.

Spredt i lagunen ligger det mange større og mindre øyer, der de minste øyene kalles «motus». Internasjonale luksusresorter har for lengst forstått at dette er et perfekt sted å bygge overwater bungalows. Det er utvilsomt en «once in a lifetime»-opplevelse å våkne opp i en av verdens vakreste laguner og hoppe rett ut i det deilige vannet fra sitt eget soverom.

Bora Bora ligger ca. 45 minutters flytur fra hovedøya Tahiti.

Ny-Caledonia.
Ny-Caledonia har verdens største lagune.
Foto: M. Dosdane / NCT

Lagunen i Ny-Caledonia

Ny-Caledonia er et franskstyrt territorium beliggende sørvest i Stillehavet. Øygruppen har verdens største lagune, som dekker et område på 24 000 kvadratkilometer og med en gjennomsnittlig dybde på 25 meter. På grunn av det rike marinelivet og den store variasjonen i ulike typer korallrev, står lagunen og det omsluttende barriererevet på UNESCOs verdensarvliste.

Den store lagunen nytes best på øygruppene Isles of Pines og Loyalty Islands. En av de vakreste øyene er Ouvéa, som sies å være det nærmeste man kommer paradis. Med en 25 kilometer lang kritthvit strand som grenser til det fargesprakende vannet, er det ikke vanskelig å forstå at dette er et av de mest idylliske stedene i hele Stillehavet.

Blue Lagoon på Fiji.
Blue Lagoon på Fiji.
Foto: Three Loose Coconuts

Nanuya Levu, Fiji (The Blue Lagoon)

Nanuya Levu i øygruppen Yasawas på Fiji har en av landets fineste og definitivt mest berømte lagune. Lagunen er best kjent som «Blue Lagoon» etter filmen fra 1980 med samme navn. Brooke Shields og Christopher Atkins spiller to barn som må søke tilflukt på en tropisk øy i Stillehavet etter at skipet de er ombord på begynner å brenne.

På samme øy som Blue Lagoon ligger Turtle Island Resort, et eksklusivt og bortgjemt resort som har plass til maks 14 gjester.

Nanuya Levu ligger ca. fem timers ferjetur fra hovedøya Vanua Levu.

Rangiroa.
De mange små øyene og atollene på Rangiroa.
Foto: Maridav – stock.adobe.com

Rangiroa, Fransk Polynesia

Rangiroa er en av verdens største atoller, og fra luften ser det ut som et enormt perlekjede i vannoverflaten. Atollen består av 415 småøyer og sandbanker, som omkranser den 80 kilometer brede lagunen. Det krystallklare vannet er en uimotståelig blanding av lyseblått, blått og turkist i skjønn forening.

Lagunen regnes for å være et av de beste dykkestedene i verden, takket være den rike bestanden av ulike typer hai, rokker, delfiner og fisker. I tillegg er det et fantastisk sted å snorkle for den som ikke dykker. For fiskeinteresserte er det også mulig å dra på dyphavsfiske.

Rangiroa ligger ca. en times flytur fra hovedøya Tahiti Nui.

Start planleggingen av drømmereisen

Les også

Fang en storfisk på Cookøyene.
Få mest mulig ut av ferien, og les om 10 aktiviteter og opplevelser som gir deg et minneverdig opphold på Cookøyene.
Aranui 5 på vei gjennom Tiputa Pass på Rangiroa.
Er du eventyrlysten og vil oppleve et cruise utenom det vanlige? I Fransk Polynesia seiler et kombinert cruise- og frakteskip til de eksotiske Marquesasøyene.