Slik kommer du deg til verdens vakreste øyer

Foto: Tim McKenna

Inspirasjon

Slik kommer du deg til verdens vakreste øyer

Sist oppdatert:

Drømmen i Stillehavet: Krystallklart vann, lune vinder, palmeøyer og luksus ved stranden. Eventyrlandene som fristet Thor Heyerdahl har aldri vært lettere å reise til.

På kartet er de nesten usynlige, små prikker i et endeløst hav, langt øst for Australia og vest for Amerika. Fra dekk på en seilbåt eller balkongen på cruiseskipet, er de frodige oaser av land i et krystallblått vann – bare adskilt av lune og kritthvite strender.

Så fjernt fra Skandinavia, men likevel så nært: Du trenger ingen balsaflåte for å besøke Thor Heyerdahls sydhavske lekegrind.

Her er noen ideer til inspirasjon for en ferie som gir deg minnene og varmen tilbake på selv de hustrigste, kalde og mørke dager her i nord.

Aranui Cruises.
Det kombinerte frakte- og cruiseskipet tar deg med til noen av de mest avsidesliggende områdene i verden.

1. Ta «Hurtigruten» til paradis

Akkurat som Hurtigruten har bundet sammen samfunn og mennesker langs norskekysten, er det skipene som bringer menneskene på eksotiske øyer som Ua Huka, Fatu Hiva og Bora Bora det de trenger av livsnødvendigheter og forlystelser.

Fra hovedstaden Papeete på Tahiti kan du bli med på Fransk Polynesias svar på hurtigruten, et kombinert cruise- og lasteskip med kurs for ni vidunderlige destinasjoner.

Underveis kan du kanskje lese Thor Heyerdahls beretning «Fatuhiva: Tilbake til naturen» – om året han og kona Liv tilbrakte på øya i 1937-38 og gjenoppdaeg mystikken som ledet ham til de utrolige ekspedisjonene han senere la ut på.

Windstar Cruises.
Luksuriøse cruise med seilskuter i Stillehavet – vakrere blir det antagelig ikke.

2. La passatvindene ta deg på eventyr

Fra Tahiti kan du også stige ombord til en seiltur du kan fortelle om resten av livet: mens Stillehavets milde passatvinder fyller seilene på vei mot steder som Bora Bora med sine grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkist vann i vakre laguner. Kanskje blir dere igjen en uke i dette stillehavsparadiset – eller seiler videre til grønne, tropiske landskap og laguner på Huahine.

The Brando.
Etter å ha vært Marlon Brandos private paradis i mange år – er The Brando nå blitt et tilgjengelig og eksklusivt feriested i Stillehavet, drevet med Brandos etterkommere på laget.
Foto: Tim McKenna

3. Opplev Marlon Brandos stillehavsparadis

Under innspillingen av filmen «Mytteriet på Bounty» i 1962 falt Marlon Brando helt for atollet Tetiaora, et tidligere kongelig feriested litt nord for Tahiti. Den verdensberømte skuespilleren kjøpte like godt stedet noen år senere – på samme tid som han fikk sin tredje kone i den tahitiske skuespillerinnen Tarita Teriipaia.

Siden er atollen utviklet til et eksklusivt ferieparadis under navnet «The Brando» – angivelig er åtte av Brandos 16 barn er involvert i utviklingen av resortet. Det består av 2,3 og 4-roms bungalower – som alle har egne bassenger og sin egen bit av den idylliske strandlinjen.

Bora Bora.
Bora Bora er for mange det illustrerende eksempelet på paradis på jord.
Foto: Aleksei Potov – stock.adobe.com

4. Besøk Polynesias perle: Bora Bora

Kritthvite strender, vakre laguner og lune middager med fersk fisk, hummer og skalldyr. Ferieparadiset Bora Bora er Stillehavet slik du drømmer om at det skal være.

Opp av det krystallklare vannet stiger utdødde vulkaner, den høyeste toppen strekker seg 727 meter opp i været – og langs sjøen kan du sykle rundt øya på et par-tre timer.

Rundt øya og på atollen Tupai ligger flere eksklusive hoteller og resorter med bungalower som står på påler i vannet.

Aitutaki.
Stillehavet byr på så mange muligheter – Fijireiser finner frem til din øy, din strand og din drømmeferie for deg.
Foto: Alisha Street

5. Tahiti og Stillehavet akkurat slik du ønsker deg

Enten du vil seile mellom eventyrlige øyer – eller bare ta med kjæresten til en helt annen og avslappet verden langs stranden – Fijireiser vet akkurat hva du trenger for å oppfylle feriedrømmen.

Med personlig oppfølging og service kan spesialisten på Stillehavsøyene sette sammen ferien som passer alle ønsker og økonomiske rammer. Selskapet har avtaler med resorter og luksushoteller over hele Stillehavet.

– Mange har klare budsjetter og ønsker at vi skal finne turer og overnattingssteder til en fornuftig pris, mens andre har ønsker om spesielle opplevelser, selv om disse kanskje koster litt mer. På hjemmesidene våre viser vi et bredt utvalg av hoteller, utflukter, og cruise i alle prisklasser, sier Martin Dahl Jespersen i Fijireiser.

Start planleggingen av drømmereisen

Les også

Aitutaki.
Ekte, eksotisk luksusferie finner du ikke i charterkatalogene. Du finner den midt i Stillehavet, og den heter Cookøyene.
Four Seasons Bora Bora
Det er ingen tvil om at bostedene i Stillehavet er en stor del av ferieopplevelsen. Vi har samlet 15 av våre favoritter på Cookøyene, Fiji og Tahiti.