Praktisk guide for deg som skal på cruise med Aranui

Foto: Aranui Cruises

Inspirasjon

Praktisk guide for deg som skal på cruise med Aranui

Sist oppdatert:

Aranui er et unikt ekspedisjonscruise, og derfor litt annerledes organisert enn vanlige cruiseskip. Vi har samlet noen praktiske tips slik at du er best mulig forberedt før du går om bord på Aranui.

Språket om bord

Fransk er førstespråket om bord, men de kommuniserer også all informasjon på engelsk. De publiserer dagsprogram og annet informasjonsmateriell på fransk, engelsk og tysk, og deler passasjerene inn i grupper etter språk slik at man får guider og informasjon på det språket man kan.

Utlån av snorkel, maske og svømmeføtter

På første dag av cruiset får de som ønsker det utlevert maske, snorkel og svømmeføtter som man beholder gjennom hele cruiset. Utstyret leveres tilbake på siste dag.

Badehåndkle

I lugaren venter et blått badehåndkle som man kan bruke om man vil bade eller sole seg om bord på skipet, eller ta med på land. Du slipper dermed å ta med dette hjemmefra. Dette kommer i tillegg til vanlige dusjhåndklær som hører hjemme på lugaren, og som skiftes jevnlig.

Klesvask

I løpet av cruiset kan man levere inn klesvask to ganger uten kostnad (undertøy og sokker kan ikke leveres inn). Vil du vaske mer utover dette, så har båten vaskemaskiner og tørketromler som kan benyttes av gjestene. Disse kjøper man poletter til i butikken om bord.

Treningsrom

Skipet har et lite treningsrom med et begrenset utvalg av frivekter, samt et par styrke- og kondisjonsapparater. Rommet fungerer til en enkel treningsøkt, men ikke så mye mer enn det. Vi testet tredemøllen i løpet av en dag til sjøs, en interessant opplevelse når båten er ute på åpent hav og gynger i alle retninger.

Utendørs basseng

Bak på båten, i sentrum av uteområdene, finnes et lite basseng som man kan avkjøle seg i. 

Aranui Cruises.
Aranui har et lite basseng på bakre dekk.

Hvordan fungerer måltidene?

Aranui har en restaurant om bord. Frokosten består av en buffet, der du selv velger hva du vil spise. Ved lunsj og middag serveres en felles 3-retters meny, som inkluderer forrett, hovedrett og dessert. I tillegg er en flaske vin inkludert på bordene både til lunsj og middag, som deles på 4 personer.

Aranui Cruises.
Alle måltidene spises i skipets restaurant.

Hva hvis jeg har matallergier, eller andre behov?

Dette oppgir man på et skjema som man fyller ut etter bestilling. Aranui må ha beskjed på forhånd hvis du har allergier, følger spesielle dietter eller har andre behov.

Er drikke inkludert?

Kaffe og te er gratis og serveres hele dagen i skipets lounge. I tillegg er det vanndispensere tilgjengelig i hver etasje, slik at du kan fylle på din egen vannflaske. Du kan kjøpe brus og annen drikke i barene om bord.

En flaske vin per bord er inkludert til hver lunsj og middag (en flaske deles på 4 personer). Det er også mulig å be om et ikke-alkoholholdig alternativ til måltidene, dersom du ikke drikker vin. Utover dette kan du kjøpe det du ønsker fra en av barene, eller butikken om bord. Det er også tillatt å ta med egen drikke hvis du kjøper dette på forhånd, eller underveis på øyene.

Wifi & mobildata

Marquesasøyene er langt unna det meste her i verden. Ditt norske mobilabonnement vil sannsynligvis ikke virke, og hvis det mot formodning skulle gjøre det, så kan du se frem til en stiv regning når du kommer hjem. 

Om bord på Aranui kan du kjøpe wifi-pakker, men de er forholdsvis dyre. I visse tidsrom har de gratis wifi i en av barene om bord, men vær forberedt på at det kan gå tregt når mange logger på samtidig. 

Hvis du ønsker å være på nett når og hvor du vil (unntatt til sjøs), anbefaler vi deg å kjøpe et simkort fra selskapet Vini, som har dekning på Marquesasøyene. Simkortet gir deg tilgang til nett når du måtte ønske – vel og merke så lenge du er på eller i nærheten av en øy. Til sjøs er det ikke dekning med noen mobilselskaper. Vini kan kjøpes i flere butikker i Papeete, se etter skilt når du går rundt i byen. Husk å ta med pass.

Vodafone kan benyttes på blant annet Tahiti, Moorea og Bora Bora, men fungerer ikke i Marquesas.

Spa

Skipet har et spa om bord, der du kan bestille ulike spabehandlinger.

Tatoveringsstudio

Aranui har sin egen tatoveringsartist som har marquesiske motiv som spesialitet. Du bestiller time om bord.

Utflukter

De fleste utflukter i løpet av cruiset er inkludert, men det er mulig å kjøpe andre utflukter på enkelte av destinasjonene. Valgfrie utflukter mot ekstra kostnad får man mer informasjon om underveis, og bestilles direkte på skipet.

Besøk på broen

Med unntak av visse situasjoner, som når skipet legger til kai, så er gjestene velkomne til å ta en tur opp til broen. Der kan du snakke med de som navigerer skipet, og stille alle spørsmål du måtte ha.

Lounge & barer

Skipet har 3 barer, der du kan kjøpe et utvalg drikke og mat. I tillegg har skipet lounge, konferanserom, og bibliotek.

Badesko

Vi anbefaler å ta med badesko. I Fransk Polynesia finnes steinfisk, som kamuflerer seg i sanden. Disse er giftige og svært smertefulle å tråkke på. Et par badesko eller sandaler som tåler vann er en enkel måte å beskytte seg på. 

Myggspray

Det kan være mygg og sandfluer på flere av øyene. Ta med en god myggspray med DEET, og lette klær som dekker armer og ben.

Les også: Ekspedisjonscruise til polynesiske øyperler
Aranui på Bora Bora.
Aranui på Bora Bora.

Start planleggingen av drømmereisen

Les også

Autuaki Lagoon.
Å reise langt er den nye luksusen. Krysser du kloden, kommer du til et ekte, eksotisk og eventyrlig øyliv hvor du garantert ikke treffer på naboen.
The Brando.
Drømmen i Stillehavet: Krystallklart vann, lune vinder, palmeøyer og luksus ved stranden. Reis til eventyrlandene som fristet Thor Heyerdahl.