Opplev OL på Tahiti i 2024

Foto: Teo - stock.adobe.com

Inspirasjon

Opplev OL på Tahiti i 2024

Sist oppdatert:

Sommeren 2024 kan du reise til Tahiti og overvære de olympiske sommerleker, som en del av OL i Paris. Surfeøvelsene blir avholdt i den verdenskjente og beryktede Teahupo’o, som ligger utenfor hovedøya Tahiti.

Paris er vertskap for de olympiske lekene sommeren 2024, og dermed meldte behovet seg for et egnet sted for konkurransene i surfing. Den franske OL-komiteen kan trygt sies å ha tenkt utenfor boksen, da de vraket både Atlanterhavskysten og Rivieraen til fordel for Stillehavet(!)

Øygruppen Fransk Polynesia og hovedøya Tahiti er best kjent som et yndet feriemål. Et ekte sydhavsparadis med turkisblå laguner, overwater-bungalows, korallrev, idylliske strender og en kultur som er både gjestfri og eksotisk.

Et lite stykke Frankrike

Og selv om Fransk Polynesia har både selvstyre og eget flagg, så er øygruppen fortsatt fransk oversjøisk territorium. Styret i IOC (International Olympic Committee) godkjente tidligere i år den originale løsningen.

Dermed er det duket for en historisk begivenhet når OL-konkurranser blir arrangert midt i Stillehavet – hele 15 700 km fra Paris. Aldri tidligere har en OL-øvelse blitt arrangert så langt unna vertsbyen. Vertskap for konkurransen er den lille landsbyen Teahupo’o som ligger på hovedøya Tahiti. Fra flyplassen i hovedstaden Papeete er det en kjøretur på en og en halv time til Teahupo’o.

Full jubel

Avgjørelsen ble mottatt med stor glede blant utøverne. Teahupo’o er nemlig verdensberømt for sine perfekte, sylinderformede bølger. Når havstrømmen treffer revet på vei mot land, presses vannet oppover og skaper bølger som normalt er tre til fire meter høye, men som kan bli opp mot ti meter under de rette værforholdene. Derfor har “the Teahupo’o Wave” en helt egen status blant surfere verden over, og det lille lokalsamfunnet har mange års erfaring med internasjonale surfekonkurranser, om enn av et betydelig mindre format enn selveste OL.

Teahupo'o på Tahiti.
Korallrevet rundt Teahupo’o.
Foto: © Tahiti Tourisme / Grégoire Le Bacon

Spennende historie

Dette er ikke første gang Fransk Polynesia tiltrekker seg oppmerksomhet fra omverden. I 1789 skjedde det berømte mytteriet på Bounty ved Tahiti, som i 1984 ble en filmatisert med stor suksess. I 1937 flyttet den unge nordmannen Thor Heyerdahl til Fatu Hiva for å leve i pakt med naturen. 10 år senere kom han tilbake på treflåten Kon-Tiki, etter en 101 dagers seilas fra Peru. Siden har også Marlon Brando lagt sin elsk på regionen og realisert luksusresortet the Brando.

Fransk Polynesia består av til sammen 118 øyer som igjen deles inn i fem øygrupper. De tre mest populære øygruppene er:

Billetter kan kun kjøpes direkte via den offisielle OL-siden. Vi hjelper gjerne med reise og opphold, og anbefaler å kombinere Tahiti med besøk til flere av øyene i Fransk Polynesia. Kontakt oss for et uforpliktende reiseforslag.

Start planleggingen av drømmereisen

Les også

The Brando.
Drømmen i Stillehavet: Krystallklart vann, lune vinder, palmeøyer og luksus ved stranden. Reis til eventyrlandene som fristet Thor Heyerdahl.
Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen? Legger du reisen til en av verdens vakreste laguner er det vanskelig å komme skuffet hjem.