Fiji – 300 tropiske øyer venter på deg

Foto: Chris McLennan

Inspirasjon

Fiji – 300 tropiske øyer venter på deg

Sist oppdatert:

Fiji tar øyhopping til et nytt nivå. Tenk hvite strender, frodige øyer og palmesus. Du kan våkne opp på en ny paradisøy hver dag, og samtidig være så langt unna hverdagen det er mulig å komme. Dette er flashpacking for voksne.

Skal du først reise på eksotisk ferie, er det viktig å velge riktig destinasjon. Fiji lever opp til alle forventningene du har om tropisk strandliv og urørte strender – uten å måtte gå på kompromiss med komfort. Av landets mer enn trehundre øyer er det bare hundreogti som er bebodde. Dette er øygruppen som passer for deg som virkelig vil skumme fløten av Stillehavet.

Velkomst på Nanuya Island Resort på Fiji.
Alle kommer til å føle seg velkomne på Fiji. Stemningen på øyene er både avslappet og vennlig.

Lyden av solskinn

Start dagen med et friskt morgenbad fra rekka, eller nyt frokosten med tærne i sanden. Fiji er en destinasjon som skjemmer bort sine besøkende, uten å miste sin egen identitet slik mange andre eksotiske øygrupper gjør. På Fiji får du i pose og sekk. Levende kultur og yrende undervannsliv. Tropiske strender og Instagramvennlige solnedganger. Palmesus og luksus.

Og akkurat når du trodde at ferien ikke kunne bli bedre, så ønskes du velkommen med et rungende «Bula!». Det betyr egentlig «hei», men sies med så stor innlevelse at det det høres ut som lyden av solskinn.

Reiseforslag: Autentiske Fiji

Blue Lagoon Cruises.
Med et eventyrlig cruise kan du kombinere late dager på stranden og magiske opplevelser.
Foto: Chris McLennan

Hvilke øyer skal du velge?

Den gode nyheten er at du slipper å velge øy selv. Med mindre du vil studere geografi i månedsvis før avreise, så kan du stole på at det finnes gode arrangører som har håndplukket de vakreste øyene for deg.

Alt du trenger å gjøre er å troppe opp med nok badetøy i kofferten og solfaktor femti på nesa. Om du velger å øyhoppe med båt eller helikopter er opp til deg – mulighetene er nærmest uendelige.

Reiseforslag: Cruise og strandliv på Fiji

Snorkling på Fiji.
Snorkling er en perfekt aktivitet på Fiji. Under vann finner du en helt egen verden av vakre farger og eksotiske fisker og dyr.
Foto: Tourism Fiji

Mamanuca og Yasawa

Manges Fiji-favoritt er Mamanuca-øyene. De har vært kulisse for en rekke realityserier som «Robinsonekspedisjonen», og da Tom Hanks strandet på en øde øy i filmen «Cast Away», skjedde det på øya Monuriki, som også er en del av Mamanucaøygruppen.

Andre holder en knapp på Yasawaøyene. Her finner du ikke en eneste minibank eller butikk, bare strålende vakker natur – både over og under vann. Her har man lykkes i å bevare korallrevene, og de er et kaleidoskopisk univers med bordkorall, soppkorall, tornekorall, hjernekorall, lærkorall og magisk korall, for å nevne noen. Glem ikke dykkemaske!

Reiseforslag: Eksklusive Fiji

Picnic på stranden ved Turtle Beach Resort i Yasawa Islands.
Stemningen på Fiji gjør at du helt naturlig senker skuldrene, legge bort mobilen og får ned pulsen, et must i en ellers så travel hverdag.
Foto: Turtle Island Resort

Fijieffekten

Det skjer noe med deg når du er turist på Fiji. Sakte, men sikkert går du over til «Fijitid», som er et velsignet modus der du glemmer omverdenen. Øyhopping har en helt egen effekt, der det eneste som betyr noe er reisefølget ditt og akkurat den øya du befinner deg på i øyeblikket.

Det høres kanskje enkelt ut, men vi vet alle hvor vanskelig det kan være å tvinge bort alle andre impulser. Som å sjekke Facebook eller aksjekurser. På Fiji skjer det helt naturlig.

Reiseforslag: Fijis perler

Privat beach picnic på Fiji.
Krystallklart vann og hvite strender så langt øyet kan se setter den romantiske stemningen for deg og din kjære.
Foto: Tourism Fiji

Romantisk øyliv med kjæresten

Har du muligheten til å oppleve øya Vatoa med kjæresten din, så grip den for alt den er verdt. Øya kalles også for Turtle Island, og ligger ytterst i Yasawaøyene. Men hvorfor akkurat Turtle Island, når det finnes over trehundre andre øyer å velge mellom, tenker du kanskje? Fordi øya ligger i Nanuya Levu – Den blå lagunen – som du kanskje husker fra filmen med samme navn? Dette regnes som en av verdens vakreste laguner, og her finner du bare fjorten villaer der dere fort føler dere som Brooke Shields og Christopher Atkins i filmklassikeren (som dere selvsagt må se igjen før avreise). Maken til drømmedestinasjon for romantikere skal man lete lenge etter!

Reiseforslag: Paradiset Fiji

Start planleggingen av drømmereisen

Les også

Aranui Cruises.
Vi har samlet noen praktiske tips slik at du er best mulig forberedt før du går om bord på Aranui.
The Brando.
Drømmen i Stillehavet: Krystallklart vann, lune vinder, palmeøyer og luksus ved stranden. Reis til eventyrlandene som fristet Thor Heyerdahl.