Cookøyene – Luksusferie for to

Foto: David Kirkland

Inspirasjon

Cookøyene – Luksusferie for to

Sist oppdatert:

Ekte, eksotisk luksusferie finner du ikke i charterkatalogene. Du finner den midt i Stillehavet, og den heter Cookøyene.

Fred, harmoni og flere sjatteringer av blått enn i Pantones fargesystem. Cookøyene treffer deg midt i hjertet, og inneholder alt du forventer av en eksotisk ferie. Ukulelemusikk ved ankomst og en kokosnøtt til frokost. Hofter som svinger i takt med krystallklare bølger og mat som smaker av Stillehavet. Utilgjort og ekte. Velkommen til paradiset på jord!

Eksotisk feriedrøm

Rarotonga og Aitutaki er navn som kiler reiselysten. De lover kritthvite strender og er en turistfri sone som du ikke lenger finner i vår hemisfære. Cookøyene er det stedet du drømmer om uten å ha vært der.

– Hvis paradiset finnes, så er det Aitukaki-lagunen, sier Martin Dahl Jespersen, salgsdirektør i Fijireiser. Han snakker om den turkise lagunen som speiler hele himmelhvelvingen, og frister deg til en dukkert med eller uten snorkel. Dahl Jespersen har vært tre ganger på Cookøyene, og forteller at ingen steder opplever han drømmen om den unike, eksotiske ferien som her.

One Foot Island
I Aitutaki-lagunen kan du leve ut Robinson Crusoe-drømmen.
Foto: Chris McLennan/Pacific Resort Aitutaki.

Intim og mild luksusferie

– Menneskene på Cookøyene inviterer deg gjerne med på sin polynesiske dans, men de danser ikke limbo for turismen. De lokale myndighetene har sagt nei takk til store kjedehotell, og ønsker ikke å kommersialisere øyas sjel, forklarer Dahl Jespersen. Det finnes ikke all-inclusive-resorts slik vi kjenner dem fra tradisjonelle stranddestinasjoner. Her deltar du i det virkelige livet, og føler den milde, vennlige kulturen på kroppen. Du får et intimt møte med et gjestfritt og tropisk øyliv, med alt du forventer av en luksusferie.

Se også: Overnatting med en smak av luksus.

Aitutaki-lagunen
Et besøk på vakre Aitutaki er et must.
Foto: Cook Islands Tourism

Midt i Stillehavet

Cookøyenes isolerte beliggenhet midt mellom Hawaii og New Zealand er pirrende for deg som tillater pekefingeren å vandre på kartet. Kanskje har du alltid drømt om å legge ut på en eventyrlig ferd til den andre siden av kloden? Eller kanskje ønsker du deg så langt unna hverdagen som mulig?

Cookøyene er eksotiske uten å være primitive. De har et frodig indre, slanke palmer, ferske kokosnøtter, eksotisk frukt, sprekt jungelbrygg, lekre restauranter og milelange sandstrender som tar pusten fra deg, uansett hva du sammenligner dem med. Hvor mange av de femten øyene du vil oppdage, velger du selv.

Rarotonga.
Cookøyene gir deg et etterlengtet avbrekk fra hverdagen hjemme.
Foto: Cook Islands Tourism/David Kirkland

Kia orana!

Cookøyene strekker seg over et havområde som er like stort som hele Vest-Europa. Øyene derimot, er knøttsmå. Rarotonga, som er den største øya, kan du kjøre rundt på en halvtime, og alle kjenner alle. «Kia orana» hilser de på lokalspråket, og det tar ikke lang tid før du også er på hils.

Man deler gjerne landet inn i to øygrupper – de sørlige og de nordlige. Øyene i sør er vulkanske og fruktbare med høye fjell, mens de i nord er lave atoller som så vidt titter opp over havoverflaten. Du lander på Rarotonga der den internasjonale flyplassen ligger, og når du har stemt deg inn på øylivets forførende rytme, kan du fly videre herfra til de andre øyperlene. Aitutaki, øya som ligger omkranset av en usannsynlig vakker lagune, er et must. Vil du enda lenger bort fra sivilisasjonen kan du besøke øyene Atiu og Mangaia. Her er der bare et par steder å overnatte, og maks ti-femten turister til enhver tid.

Snorkling på Aitutaki.
Cookøyene gir deg en ekte, eksotisk ferie du ikke finner i charterkatalogene.
Foto: David Kirkland Photography

Drømmen om en øde øy

Er du en av dem som vil leve ut den absolutte Robinson Crusoe-drømmen i ferien, så skal du peile deg inn på One Foot Island i Aitutaki-lagunen. –Det er virkelig back to basics, og når båtmannskapet som har satt deg i land og setter kursen mot horisonten, vet du at du er mutters alene med stranden, stjernehimmelen og alt imellom, sier Dahl Jespersen.

Vær unik

Men uansett hvor på Cookøyene du velger å tilbringe ferien, så kan du være sikker på at du tar med deg sanseinntrykk og opplevelser hjem som få andre har på den mentale minnebrikken. Og akkurat det er et privilegium i en tid der Instagram har forminsket kloden til en feriefabrikk der alle går i hverandres fotspor.

Cruise på Aitutaki.
Aitutaki-lagunen er et paradis på jord, og her finner du ingen turisthorder. 
Foto: ggfoto – stock.adobe.com
Den vennlige lokalbefolkningen gjør at du føler deg velkommen på Cookøyene.
Den vennlige lokalbefolkningen gjør at du føler deg velkommen på Cookøyene.
Foto: Cook Islands Tourism/Dylan Harrison

Disse tre reiseforslagene oppfyller drømmen om Cookøyene:

Start planleggingen av drømmereisen

Les også

Fang en storfisk på Cookøyene.
Få mest mulig ut av ferien, og les om 10 aktiviteter og opplevelser som gir deg et minneverdig opphold på Cookøyene.
Aranui Cruises.
Vi har samlet noen praktiske tips slik at du er best mulig forberedt før du går om bord på Aranui.