Vanua Levu og Taveuni

Foto: planet-johnson - stock.adobe.com

Reisemål på Fiji

Vanua Levu og Taveuni

Vanua Levu er Fijis nest største øy, og selv om øya er betydelig mindre turistifisert sammenlignet med hovedøya, er det fortsatt mye å se og gjøre.

Bli bedre kjent med Taveuni.

Savusavu er den største byen på øya, beliggende i nydelige omgivelser ved en beskyttet havn. Aktivitetene på øya inkluderer gåturer gjennom ville regnskoger, delfincruise og dykking i verdensklasse.

Vanua Levu var en gang i tiden en lovløs utpost for sjømenn og rømte fanger fra Australia. Siden den gang har ting roet seg betraktelig og sukkerplantasjer og turisme er nå de viktigste inntektskildene.

Øya byr på ulike former for overnatting, fra innkvartering hos lokale familier, til gjestehus og resorter av høyere standard. Den enkleste måten å komme seg til Vanua Levu er med fly fra Nadi.

Naboøya Taveuni er kjent som ”Garden Island”. Det er en øko-turists drøm med naturreservater fulle av uberørt plante- og dyreliv, og er et eldorado for fugletittere. Taveuni er i tillegg kjent for dykkestedene ”Eel Reef” og ”Great White Wall”. Sistnevnte er en undervannsvegg dekket med hvite bløtkoraller, samt et yrende fiskeliv.

Hotell på Vanua Levu og Taveuni

Vanua Levu og Tavenui

Start planleggingen av drømmereisen

Andre reisemål på Fiji

Mamanuca Islands på Fiji.
Mamanuca en gruppe på rundt 20 små idylliske øyparadis like utenfor vestkysten av hovedøya Viti Levu på Fiji.
Nadi.
Viti Levu er den største øya på Fiji, og her ligger både hovedstaden Suva og den internasjonale flyplassen ved byen Nadi.
Fiji.
Sørkysten av hovedøya Viti Levu er kjent som Coral Coast – korallkysten – på grunn av det store korallrevet som ligger utenfor kysten.
Yasawa Islands.
Øygruppen Yasawa har et tørt og solrikt klima, og det gode været, de flotte sandstrendene og de vakre lagunene har gjort øyene til en av Fijis mest populære destinasjoner.