Fiji

Foto: Ryan Fowler Photography - stock.adobe.com

Bula og velkommen til Fiji!

Fiji er et sant tropeparadis. Her lener palmene seg dovent ut over hvite strender mens en skyfri himmel speiler seg i det azurblå havet. Under vann venter eksotiske fisker og fargerike koraller.

Kart Fiji
Kart over Fiji

Hovedstad: Suva

Antall øyer: 333

Innbyggertall: ca. 900 000

Valuta: Fiji Dollar

Bli bedre kjent med Fiji.

Med et herlig klima, kombinert med vakker natur, ligger forholdene til rette for mange flotte opplevelser. Her har du alle muligheter til å virkelig nyte ferielivet.

For nordmenn flest er Fiji synonymt med eksotiske strender, blått hav og et avslappende liv i skyggen av palmene. Og landet skuffer ikke, her oppfylles alle drømmene du har om sydhavet. Men Fiji har mye mer å by på!

Øyriket består av 300 vakre øyer, spredd over et enormt havområde. Bare vel hundre av øyene er bebodde og noen kommer kun til syne ved lavvann. Her er store, fjellendte øyer – men også mange mindre vulkan- og koralløyer. Hovedstaden Suva ligger på hovedøya Viti Levu, som er frodig og grønn med orkidéavlinger, sukker- og bananplantasjer og høye fjell i innlandet.

Fiji.
Fiji har en svært imøtekommende og vennlig befolkning.
Foto: Tourism Fiji

Fiji har en rik historie påvirket av forskjellige kulturer. Her kan du se Beqafolket utføre sine mystiske ritualer mens de går på glødende kull, og være med på kveldsunderholdningen ”meke”, hvor trommer kaller til fest med tradisjonelle sanger og spyddans.

Fijis varierte natur gjør at øygruppen har mye å tilby. Her er det vanlige stillehavsmiljøet med lange, hvite strender, kokospalmer, krystallklart vann og laguner fylt med fisk og koraller i alle regnbuens farger.

Du finner også høye fjell dekket av urgammel regnskog. Turismen utgjør en stadig større andel av Fijis økonomi, og det er et stort og variert tilbud for både store og små.

En reise til Fiji er noe alle bør få med seg. Det blir garantert en opplevelse for livet!

Reiseforslag til Fiji

Fiji

14 dager

Fra 83 900,-

Fiji

15 dager

Fra 76 900,-

Fiji

15 dager

Fra 154 900,-

Fiji

14 dager

Fra 68 900,-

Fiji

14 dager

Fra 54 500,-

Cruise på Fiji

Fiji

4-8 dager

Kontakt oss for pris.

Hvordan er været på Fiji?

Fiji har et stabilt tropisk klima, og temperaturen ligger jevnt over på 25 grader. På en varm sommerdag kan det godt bli over 30 grader, men selv på en kald vinterdag er det sjeldent temperaturen faller under 20 grader.

Unntaket er høylandet hvor det kan bli betydelig kaldere, spesielt om natten. I perioden desember til april regner det mest, men mindre regnbyger forekommer hele året.

Når er det best å reise til Fiji?

Fiji er en helårsdestinasjon, og selv om landet har ulike sesonger er det flere ting man bør ta med i betraktningen før man bestiller. Prisene på overnatting varierer med sesong, der periodene rundt skoleferier er de dyreste. Utenfor høysesong er det færre besøkende, noe som igjen betyr mindre mennesker på resorter og strender. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Fiji.

Temperaturtabell Fiji

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Fiji kan variere.

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Maks. temp323131303029282829303131
Min. temp232322212019181819202122
Regn (mm)2993023241637862465877103138159

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Four Seasons Bora Bora
Det er ingen tvil om at bostedene i Stillehavet er en stor del av ferieopplevelsen. Vi har samlet 15 av våre favoritter på Cookøyene, Fiji og Tahiti.
Strand på Fiji
Fiji tar øyhopping til et nytt nivå. Du kan våkne opp på en ny paradisøy hver dag, og samtidig være så langt unna hverdagen det er mulig å komme.