23 31 77 01 post@fijireiser.no
Fiji – 300 tropiske øyer venter på deg!

Fiji – 300 tropiske øyer venter på deg!

Fiji – 300 tropiske øyer venter på deg!

Fiji tar øyhopping til et nytt nivå. Tenk hvite strender, frodige øyer og palmesus. Du kan våkne opp på en ny paradisøy hver dag, og samtidig være så langt unna hverdagen det er mulig å komme. Dette er flashpacking for voksne.

Skal du først reise på eksotisk ferie, er det viktig å velge riktig destinasjon. Fiji lever opp til alle forventningene du har om tropisk strandliv og urørte strender – uten å måtte gå på kompromiss med komfort. Av landets mer enn trehundre øyer er det bare hundreogti som er bebodde. Dette er øygruppen som passer for deg som virkelig vil skumme fløten av Stillehavet.

Lyden av solskinn

Start dagen med et friskt morgenbad fra rekka, eller nyt frokosten med tærne i sanden. Fiji er en destinasjon som skjemmer bort sine besøkende, uten å miste sin egen identitet slik mange andre eksotiske øygrupper gjør. På Fiji får du i pose og sekk. Levende kultur og yrende undervannsliv. Tropiske strender og Instagramvennlige solnedganger. Palmesus og luksus. Og akkurat når du trodde at ferien ikke kunne bli bedre, så ønskes du velkommen med et rungende «Bula!». Det betyr egentlig «hei», men sies med så stor innlevelse at det det høres ut som lyden av solskinn.

Reiseforslag: Autentiske Fiji

Alle kommer til å føle seg velkomne på Fiji. Stemningen på øyene er både avslappet og vennlig.

Hvilke øyer skal du velge?

Den gode nyheten er at du slipper å velge øy selv. Med mindre du vil studere geografi i månedsvis før avreise, så kan du stole på at det finnes gode arrangører som har håndplukket de vakreste øyene for deg. Alt du trenger å gjøre er å troppe opp med nok badetøy i kofferten og solfaktor femti på nesa. Om du velger å øyhoppe med båt eller helikopter er opp til deg – mulighetene er nærmest uendelige.

Reiseforslag: Cruise og strandliv på Fiji

Med et eventyrlig cruise kan du kombinere late dager på stranden og magiske opplevelser.

Mamanuca og Yasawa

Manges Fiji-favoritt er Mamanuca-øyene. De har vært kulisse for en rekke realityserier som «Robinsonekspedisjonen», og da Tom Hanks strandet på en øde øy i filmen «Cast Away», skjedde det på øya Monuriki, som også er en del av Mamanucaøygruppen. Andre holder en knapp på Yasawaøyene. Her finner du ikke en eneste minibank eller butikk, bare strålende vakker natur – både over og under vann. Her har man lykkes i å bevare korallrevene, og de er et kaleidoskopisk univers med bordkorall, soppkorall, tornekorall, hjernekorall, lærkorall og magisk korall, for å nevne noen. Glem ikke dykkemaske!

Reiseforslag: Eksklusive Fiji

Snorkling er en perfekt aktivitet på Fiji. Under vann finner du en helt egen verden av vakre farger og eksotiske fisker.

Fijieffekten

Det skjer noe med deg når du er turist på Fiji. Sakte, men sikkert går du over til «Fijitid», som er et velsignet modus der du glemmer omverdenen. Øyhopping har en helt egen effekt, der det eneste som betyr noe er reisefølget ditt og akkurat den øya du befinner deg på i øyeblikket. Det høres kanskje enkelt ut, men vi vet alle hvor vanskelig det kan være å tvinge bort alle andre impulser. Som å sjekke Facebook eller aksjekurser. På Fiji skjer det helt naturlig.

Reiseforslag: Fijis perler

Stemningen på Fiji gjør at du helt naturlig senker skuldrene, legge bort mobilen og får ned pulsen, et must i en ellers så travel hverdag.

Romantisk øyliv med kjæresten

Har du muligheten til å oppleve øya Vatoa med kjæresten din, så grip den for alt den er verdt. Øya kalles også for Turtle Island, og ligger ytterst i Yasawaøyene. Men hvorfor akkurat Turtle Island, når det finnes over trehundre andre øyer å velge mellom, tenker du kanskje? Fordi øya ligger i Nanuya Levu – Den blå lagunen – som du kanskje husker fra filmen med samme navn? Dette regnes som en av verdens vakreste laguner, og her finner du bare fjorten villaer der dere fort føler dere som Brooke Shields og Christopher Atkins i filmklassikeren (som dere selvsagt må se igjen før avreise). Maken til drømmedestinasjon for romantikere skal man lete lenge etter!

Reiseforslag: Paradiset Fiji

Krystallklart vann og hvite strender så langt øye kan se setter dem romantiske stemningen for deg og din kjære.

Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Å reise langt er den nye luksusen. Krysser du kloden, kommer du til et ekte, eksotisk og eventyrlig øyliv hvor du garantert ikke treffer på naboen.

Cookøyene ligger riktignok på den andre siden av kloden, men med én gang du lander på den bittelille øya Rarotonga og får en velduftende gardeniakrans rundt halsen, er reisen glemt. Det er som om palmene suser i en annen oktav, og du føler deg som en gjest fremfor en turist. Velkommen til reisemålet der virkeligheten overgår bildene du ser på nettet.

Les mer om Cookøyene

Stillehavets smykkeskrin

De femten Cookøyene ligner smykkestener som har blitt strødd utover Stillehavet. Smaragdgrønne tretopper ruver over et jadegrønt indre, og langs kysten venter perlemorshvite strender omkranset av laguner så klare som akvamarin. Det høres kanskje ut som en klisjé, men her overgår virkeligheten alle bilder du har sett. Atolløya Aitutaki kalles med rette for verdens vakreste lagune. Midt i lagunen ligger små øyer som er minst like vakre som de høres ut: Heaven, One Foot island og One Tree island. En reise hit er mer enn en ferie. Det er en tilstand som pirrer eventyrlysten som en myk påfuglfjær. For selv om det er tropisk og eksotisk, er det også trygt og komfortabelt. Hotellstandarden er høy, og øygruppen har så og si null kriminalitet.

Reiseforslag: Luksuriøse Cookøyene

Fra luften ser Cookøyene ut som smykkestener, små øyer omringet av turkist hav og endeløse, hvite strender.

Forførende øypuls

– Noen destinasjoner treffer deg midt i hjertet, og sånn opplevde jeg Cookøyene fra første sekund, sier Martin Dahl Jespersen, utviklings- og produktdirektør i Australiareiser. Han synes det er vanskelig å sette fingeren på hva som gjør Cookøyene så spesielle, men har en teori om at det er cocktailen av vennlige mennesker, melkehvite strender, øyenes egen puls og turkise laguner. – Denne øygruppen, som ligger midt mellom New Zealand og Hawaii i Stillehavet, har vært helt skjermet for masseturisme takket være sin isolerte beliggenhet. Resultatet er et autentisk samfunn som samtidig har lagt til rette for at dagens moderne reisende skal finne seg til rette, sier Dahl Jespersen som har vært på Cookøyene 3 ganger.

Reiseforslag: Cruise til Cookøyene og Selskapsøyene 

På deilige Pacific Resort Aitutaki kan du nyte avslappende dager i paradis

Et snorkleparadis

En perfekt dag på Cookøyene starter gjerne med oppskåret stjernefrukt og pasjonsfrukt, og melodiøst fuglekvitter til morgenkaffen. Dønningene fra korallrevet høres i det fjerne, og lover store opplevelser under vann. Er du glad i å snorkle, trenger du bare et par badesko (som lånes ut på alle hotell) og en dykkemaske. Ulikt mange andre steder, trenger du ikke å svømme ut til revet. Fisk i alle regnbuens farger venter på deg bare noen få meter fra stranden, og det marine miljøet er godt beskyttet. Det er ikke en plastbit å se i havet, og det er ingen overdrivelse å si at både Rarotonga og Aitutaki har snorkling i verdensklasse. Når det er lunsjtid, kan du glede deg til ferske smaker fra havet. Ofte med et hint av det asiatiske kjøkkenet, eller med referanser til europeiske retter som har blitt adoptert via New Zealand. Gå heller ikke glipp av den lokale spesialiteten «ika mata». Rå yellowfin-tunfisk marinert i saltvann, lime og fersk kokoskrem. En skikkelig smaksbombe!

Reiseforslag: Idylliske Cookøyene

Å snorkle på Cookøyene er som å bade i et eneste stort akvarium

Cookøyenes x-faktor

Noen reisemål har en x-faktor. En nærmest uforklarlig kraft som kaster ekstra glans over ferien. Cookøyenes x-faktor er menneskene som bor her. Blide, gjestfrie og engelskspråklige. Det er enkelt å kommunisere, og det tar ikke lang tid før du forstår at hilsenen «kia orana» betyr mer enn et overfladisk «hei». –Kia orana er vår måte å ønske hverandre et langt og meningsfylt liv. Det er en velsignelse, og vi sier det hver eneste dag – til hverandre og til våre gjester, forklarer Aunty Nan, som jobber på det lokale turistkontoret på Rarotonga. Stillehavsfolket har noe eget over seg. En ro og en avslappet holdning til livet. På Cookøyene kan du koble deg opp på kia orana-frekvensen. Men vær advart – du vil savne Rarotonga og Aitutaki allerede før du har reist derfra.

Reiseforslag: Romantikk og bryllup på Cookøyene

Med egen bungalow på påle i den vakre lagunen er stemningen satt – mer romantisk blir det vel ikke?

Autentisk stil og ren luksus blandes gjerne på Cookøyene, som her på Aitutaki Lagoon Resort and Spa