23 31 77 01 post@fijireiser.no
Cookøyene – Luksusferie for to

Cookøyene – Luksusferie for to

Cookøyene - Luksusferie for to

Ekte, eksotisk luksusferie finner du ikke i charterkatalogene. Du finner den midt i Stillehavet, og den heter Cookøyene.

Fred, harmoni og flere sjatteringer av blått enn i Pantones fargesystem. Cookøyene treffer deg midt i hjertet, og inneholder alt du forventer av en eksotisk ferie. Ukulelemusikk ved ankomst og en kokosnøtt til frokost. Hofter som svinger i takt med krystallklare bølger og mat som smaker av Stillehavet. Utilgjort og ekte. Velkommen til paradiset på jord!

Eksotisk feriedrøm

Rarotonga og Aitukaki er navn som kiler reiselysten. De lover kritthvite strender og er en turistfri sone som du ikke lenger finner i vår hemisfære. Cookøyene er det stedet du drømmer om uten å ha vært der.

Hvis paradiset finnes, så er det Aitukaki-lagunen, sier Martin Dahl Jespersen, salgsdirektør i Fijireiser. Han snakker om den turkise lagunen som speiler hele himmelhvelvingen, og frister deg til en dukkert med eller uten snorkel. Dahl Jespersen har vært tre ganger på Cookøyene, og forteller at ingen steder opplever han drømmen om den unike, eksotiske ferien som her.

Cookøyene gir deg en ekte, eksotisk ferie du ikke finner i charterkatalogene. Foto: Chris McLennan

I Aitutaki-lagunen kan du leve ut Robinson Crusoe-drømmen. Foto: Kirklandphotos

Et besøk på vakre Aitutaki er et must.

Et besøk på vakre Aitutaki er et must.

Intim og mild luksusferie

– Menneskene på Cookøyene inviterer deg gjerne med på sin polynesiske dans, men de danser ikke limbo for turismen. De lokale myndighetene har sagt nei takk til store kjedehotell, og ønsker ikke å kommersialisere øyas sjel, forklarer Dahl Jespersen. Det finnes ikke all-inclusive-resorts slik vi kjenner dem fra tradisjonelle stranddestinasjoner. Her deltar du i det virkelige livet, og føler den milde, vennlige kulturen på kroppen. Du får et intimt møte med et gjestfritt og tropisk øyliv, med alt du forventer av en luksusferie.

Overnatting med en smak av luksus.

Midt i Stillehavet

Cookøyenes isolerte beliggenhet midt mellom Hawaii og New Zealand er pirrende for deg som tillater pekefingeren å vandre på kartet. Kanskje har du alltid drømt om å legge ut på en eventyrlig ferd til den andre siden av kloden? Eller kanskje ønsker du deg så langt unna hverdagen som mulig?

Cookøyene er eksotiske uten å være primitive. De har et frodig indre, slanke palmer, ferske kokosnøtter, eksotisk frukt, sprekt jungelbrygg, lekre restauranter og milelange sandstrender som tar pusten fra deg, uansett hva du sammenligner dem med. Hvor mange av de femten øyene du vil oppdage, velger du selv.

Cookøyene gir deg et etterlengtet avbrekk fra hverdagen hjemme. Foto: Adrian Cruz

Cookøyene gir deg et etterlengtet avbrekk fra hverdagen hjemme. Foto: Adrian Cruz

Cookøyene gir deg en ekte, eksotisk ferie du ikke finner i charterkatalogene. Foto: Sean Scott

Cookøyene gir deg en ekte, eksotisk ferie du ikke finner i charterkatalogene. Foto: Sean Scott

Kia orana!

Cookøyene strekker seg over et havområde som er like stort som hele Vest-Europa. Øyene derimot, er knøttsmå. Rarotonga, som er den største øya, kan du kjøre rundt på en halvtime, og alle kjenner alle. «Kia orana» hilser de på lokalspråket, og det tar ikke lang tid før du også er på hils.

Man deler gjerne landet inn i to øygrupper – de sørlige og de nordlige. Øyene i sør er vulkanske og fruktbare med høye fjell, mens de i nord er lave atoller som så vidt titter opp over havoverflaten. Du lander på Rarotonga der den internasjonale flyplassen ligger, og når du har stemt deg inn på øylivets forførende rytme, kan du fly videre herfra til de andre øyperlene. Aitutaki, øya som ligger omkranset av en usannsynlig vakker lagune, er et must. Vil du enda lenger bort fra sivilisasjonen kan du besøke øyene Atiu og Mangaia. Her er der bare et par steder å overnatte, og maks ti-femten turister til enhver tid.

Drømmen om en øde øy

Er du en av dem som vil leve ut den absolutte Robinson Crusoe-drømmen i ferien, så skal du peile deg inn på One Foot Island i Aitutaki-lagunen. –Det er virkelig back to basics, og når båtmannskapet som har satt deg i land og setter kursen mot horisonten, vet du at du er mutters alene med stranden, stjernehimmelen og alt imellom, sier Dahl Jespersen.

Vær unik

Men uansett hvor på Cookøyene du velger å tilbringe ferien, så kan du være sikker på at du tar med deg sanseinntrykk og opplevelser hjem som få andre har på den mentale minnebrikken. Og akkurat det er et privilegium i en tid der Instagram har forminsket kloden til en feriefabrikk der alle går i hverandres fotspor.

Aitutaki-lagunen er et paradis på jord, og her finner du ingen turisthorder. Foto: Kirklandphotos

Aitutaki-lagunen er et paradis på jord, og her finner du ingen turisthorder. Foto: Kirklandphotos

Den vennlige lokalbefolkningen gjør at du føler deg velkommen på Cookøyene. Foto: Kirkland

Den vennlige lokalbefolkningen gjør at du føler deg velkommen på Cookøyene. Foto: Kirklandphotos

Disse tre reiseforslagene oppfyller drømmen om Cookøyene:

Stillehavets vakreste laguner

Stillehavets vakreste laguner

Stillehavets vakreste laguner

Er du på jakt etter den ultimate tropiske ferieopplevelsen?
Legg reisen til en av verdens vakreste laguner!

Laguner er grunne bukter som er delvis avstengt fra havet av koraller, atoller eller sand. De kjennetegnes ved at de er forholdsvis grunne, med små bølger og temperert vann.

Bunnforhold og sikten i vannet bestemmer fargene, men de klassiske, vakre lagunene man ser i sydligere strøk har gjerne hvit sand med spredte koraller og krystallklart vann som gir et utrolig spektrum av blå, grønne og turkise farger.

Legger du ferien til en av disse lagunene er det vanskelig å komme skuffet hjem:

Aitutaki, Cookøyene

Lagunen på Aitutaki er utvilsomt en av verdens vakreste. Enten du ser den høyt oppe fra flyvinduet eller du står midt i – så er den like vakker. Lagunen omringes av en rekke ubebodde småøyer, der den mest kjente er One Foot Island. Små kritthvite sandbanker stikker opp fra det glitrende turkisblå vannet, og ja – du vil gjerne komme hjem med et bilde av deg selv på en sånn!

Lagunen utforskes enklest ved å være med på et dagscruise som stopper på et par av øyene og som gir mulighet for et besøk på One Foot Island, samt snorkling i det klare vannet. Du kan også bo ved lagunen, for eksempel i en bungalow i vannkanten på Aitutaki Lagoon Resort & Spa.

Aitutaki ligger ca. 45 minutters flytur fra hovedøya Rarotonga.

Aitutaki Lagoon på Cookøyene.

Aitutaki Lagoon.

Lagunen på Bora Bora.

Lagunen på Bora Bora.

Bora Bora, Fransk Polynesia

De fleste har hørt om Bora Bora, og mange har en drøm om å reise dit en gang i løpet av livet. Selve hovedøya på Bora Bora er en frodig og vulkansk øy som stikker bratt opp fra havet. Øya og fjellet Mount Otemanu er vakker i seg selv, men det som virkelig gjør Bora Bora eksotisk er den store turkisblå lagunen som omringer hele øya.

Spredt i lagunen ligger det mange større og mindre øyer, der de minste øyene kalles «motus». Internasjonale luksusresorter har for lengst forstått at dette er et perfekt sted å bygge overwater bungalows. Det er utvilsomt en «once in a lifetime»-opplevelse å våkne opp i en av verdens vakreste laguner og hoppe rett ut i det deilige vannet fra sitt eget soverom.

Bora Bora ligger ca. 45 minutters flytur fra hovedøya Tahiti.

Lagunen i Ny-Caledonia

Ny-Caledonia er et franskstyrt territorium beliggende sørvest i Stillehavet. Øygruppen har verdens største lagune, som dekker et område på 24 000 kvadratkilometer og med en gjennomsnittlig dybde på 25 meter. På grunn av det rike marinelivet og den store variasjonen i ulike typer korallrev, står lagunen og det omsluttende barriererevet på UNESCOs verdensarvliste.

Den store lagunen nytes best på øygruppene Isles of Pines og Loyalty Islands. En av de vakreste øyene er Ouvéa, som sies å være det nærmeste man kommer paradis. Med en 25 kilometer lang kritthvit strand som grenser til det fargesprakende vannet, er det ikke vanskelig å forstå at dette er et av de mest idylliske stedene i hele Stillehavet.

Øya Lifou i Ny-Caledonia. Foto: P. Dancel/NCTPS

Øya Lifou i Ny-Caledonia. Foto: P. Dancel/NCTPS.

Blue Lagoon på Fiji. Foto: Three Loose Coconuts

Blue Lagoon på Fiji. Foto: Three Loose Coconuts

Nanuya Levu, Fiji (The Blue Lagoon)

Nanuya Levu i øygruppen Yasawas på Fiji har en av landets fineste og definitivt mest berømte lagune. Lagunen er best kjent som «Blue Lagoon» etter filmen fra 1980 med samme navn. Brooke Shields og Christopher Atkins spiller to barn som må søke tilflukt på en tropisk øy i Stillehavet etter at skipet de er ombord på begynner å brenne.

På samme øy som Blue Lagoon ligger Turtle Island Resort, et eksklusivt og bortgjemt resort som har plass til maks 14 gjester.

Nanuya Levu ligger ca. fem timers ferjetur fra hovedøya Vanua Levu.

Rangiroa, Fransk Polynesia

Rangiroa er en av verdens største atoller, og fra luften ser det ut som et enormt perlekjede i vannoverflaten. Atollen består av 415 småøyer og sandbanker, som omkranser den 80 kilometer brede lagunen. Det krystallklare vannet er en uimotståelig blanding av lyseblått, blått og turkist i skjønn forening.

Lagunen regnes for å være et av de beste dykkestedene i verden, takket være den rike bestanden av ulike typer hai, rokker, delfiner og fisker. I tillegg er det et fantastisk sted å snorkle for den som ikke dykker. For fiskeinteresserte er det også mulig å dra på dyphavsfiske.

Rangiroa ligger ca. en times flytur fra hovedøya Tahiti Nui.

De mange små øyene og atollene på Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

De mange små øyene og atollene på Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

15 fantastiske resorter i Stillehavet

15 fantastiske resorter i Stillehavet

15 fantastiske resorter i Stillehavet

Dere har nettopp bestemt dere for å gjøre drømmen om Stillehavet til virkelighet.
Så dukker det store spørsmålet opp: Hvor skal dere bo?

Det er ingen tvil om at bostedene i Stillehavet er en stor del av ferieopplevelsen, og da er det lurt å bruke litt tid på å finne det resortet som er helt riktig for akkurat dere. Vi har samlet 15 av våre favoritter på Cookøyene, Fiji og i Fransk Polynesia.

#1 Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa, Fransk Polynesia

Som et av de nyeste resortene i Fransk Polynesia er dette et førsteklasses tropisk paradis. Nyt livet og den polynesiske vennligheten på dette fem stjernes resortet som ligger på en liten øy, Motu Tevairoa, bare 15 minutter med båt fra den største byen på Bora Bora, Vaitape. Flere av resortets bungalower står på påler i vannet, og her kan du beundre den vakre lagunen på nært hold mens du ser det majestetiske fjellet Mount Otemanu i det fjerne.

#2 Likuliku Lagoon Resort, Fiji

Likuliku Lagoon Resort er et nytt luksuriøst resort som gjenspeiler melanesisk kultur og arkitektur. Dette resortet er kun for par, og her kan man sammen nyte de romantiske omgivelsene hvor alt er lagt til rette for et perfekt opphold. Et perfekt sted for bryllupsreisen! Resortet er i tillegg det første og eneste som tilbyr overwater bungalows på Fiji.

#3 Crown Beach Resort & Spa, Cookøyene

Med en fantastisk utsikt over Aitutakis turkisblå lagune har dette resortet en perfekt plassering. Aitutaki Lagoon Resort & Spa ligger på en liten avsides øy, omgitt av kritthvite strender og med utsikt mot flere små øyer i horisonten. Dette er det eneste resortet på Cookøyene som kan tilby overwater bungalower, noe som gjør det til en populær destinasjon for bryllup og bryllupsreisende.

#4 The Brando, Fransk Polynesia

Skuespilleren Marlon Brando er grunnleggeren av The Brando, et unikt luksusresort i Fransk Polynesia beliggende på den ubeskrivelig vakre atollen Tetiaroa Island. Resortet ligger på en av flere små øyer som omkranser en stor lagune. Alle øyene er privateide og er kun tilgjengelig for resortets gjester og besøkende forskere. Atollen ligger en 20 minutters flytur fra Tahiti og består av 35 bortgjemte villaer med private svømmebasseng, alle på kritthvite strender der skilpadder og eksotiske fugler jevnlig kommer på besøk.

#5 Rumours Luxury Villas & Spa, Cookøyene

På dette luksuriøse resortet har du ikke bare en egen villa med privat svømmebasseng, men også en liten foss som sildrer ned i bassenget. Rumours Luxury Villas er et elegant og førsteklasses resort hvor alt er lagt til rette for gjester som er ute etter en ekstra spesiell opplevelse. I disse eksklusive omgivelsene vil du føle at hverdagens stress og mas raskt forsvinner.

#6 Navutu Stars, Fiji

Navutu Stars Resort er et nytt og luksuriøst boutique resort på øya Yaqeta i øygruppen Yasawa. Med bare 9 bures som alle er plassert på eller like ved stranden, er dette et lite og intimt resort som ønsker par i alle aldre velkommen. Nyt det vakre landskapet med kontrastene på de mørke grønne øyene og det turkisblå vannet.

#7 Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Fransk Polynesia

Et avslappende paradis i nærmest perfekte omgivelser. Midt mellom de historiske buktene Cook’s Bay og Opunohu Bay ligger dette flotte resortet ved en kritthvit strand. Resortet omfavnes av en stor krystallklar lagune, har kun bungalower og er så heldig å ha et bakteppe av fløyelsgrønne fjell. Det finnes mange fristende måter å oppleve lagunen på, både over og under vann. Seiling eller kanoturer i solnedgangen, fiske, dypvannsfiske, vannski, jetski eller paraseiling.

#8 Matamanoa Island Resort, Fiji

Matamanoa er en idyllisk liten øy i Mamanuca-øygruppen, rundt 30 kilometer vest for Nadi. På denne ellers øde øya ligger Matamanoa Island Resort, et lite, sjarmerende og intimt resort i vakre omgivelser. Søker du fred og stillhet i en uformell atmosfære er dette resortet et perfekt valg. Øya er så å si uberørt og dekket av tett vegetasjon og palmetrær, en slående kontrast til den kritthvite stranden og det fargerike korallrevet utenfor.

#9 Manuia Beach Resort, Cookøyene

På vestkysten av Rarotonga, i rolige og vakre omgivelser, finner du Manuia Beach Resort. Resortet ligger ved en hvit sandstrand og består av 26 boenheter. De har også en tropisk hage og et ‘infinity’ basseng med en fantastisk utsikt over lagunen. Herfra kan du nyte en av Rarotongas flotteste solnedganger!

#10 Four Seasons Resort Bora Bora, Fransk Polynesia

Dette er et av de aller flotteste resortene på Bora Bora hvor alle bungalowene står på påler ute i den turkisblå lagunen, i tillegg til noen store villaer med eget basseng ved den private strandkanten. For å fremheve følelsen av Polynesia har resortet unik kunst, private bassenger, dype badekar og dører som kan åpnes på vidt gap for panoramisk utsikt utover lagunen. Du kan velge mellom flere ulike bungalower og villaer, noen med eget basseng.

#11 Nanuya Island Resort, Fiji

Omringet av kokospalmer, hvite sandstrender og azurblått hav, ligger dette idylliske resortet på nordspissen av øya Nanuya Lai Lai Island i øygruppen Yasawa. Med bare 12 bures spredt rundt på et stort område er man her sikret en idyllisk og rolig ferie i perfekte omgivelser. Nanuya Island Resort kan tilby en rekke aktiviteter, og vi anbefaler også å bli med på en guidet tur til en lokal landsby på andre siden av bukten for å få innblikk i Fijis kultur og historie.

#12 Pacific Resort Aitutaki, Cookøyene

Pacific Resort Aitutaki regnes som det mest luksuriøse resortet på Cookøyene, idyllisk plassert på det som ofte kalles den vakreste øya i Stillehavet. Ønsker du å oppleve drømmen om Sydhavet i luksuriøse omgivelser, så er Pacific Resort Aitutaki kanskje det aller beste alternativet! Resortet består av 27 bungalower, alle med utsikt og lett tilgang til stranden. De aller fleste er store og romslige, men om du ønsker litt ekstra luksus finnes det også noen villaer på hele 90 kvm med bl.a. eget utendørs bad.

#13 Tokoriki Island Resort, Fiji

Tokoriki er et boutique resort helt nord i øygruppen Mamanuca. Alle bungalowene ligger rett ved stranden, med super utsikt til den vakre solnedgangen. Tokoriki er selve symbolet på fijiansk gjestfrihet og er en avslappet blanding av moderne stil og fijiansk design. Tokoriki Island er spesielt populært blant par som ønsker å skjemme seg litt bort i et forholdsvis rimelig paradis. Her kan man snorkle på korallrevet rett utenfor stranden, eller man kan dykke med det profesjonelle PADI teamet.

#14 Conrad Bora Bora Nui Resort & Spa, Fransk Polynesia

Et flott resort i en idyllisk bukt mellom krystallklart vann og blå himmel, med hvite strender og med en åsside av lavastein som eksotisk bakgrunn. Uansett om man velger en bungalow i hagen, i åssiden eller på påler ute i vannet er man sikret en enestående opplevelse.

#15 Etu Moana Beach Villas, Cookøyene

Midt på en hvit sandstrand ligger 10 luksusvillaer i polynesisk stil – Etu Moana Beach Villas. Alle villaene er velutstyrt, med minikjøkken, drikkevann og utsikt til lagunen. Fra den vestvendte stranden kan gjestene nyte fantastiske solnedganger, og resortet har også snorkleutstyr, kajakker og sykler tilgjengelig for sine gjester.

Denne oversikten er bare et lite utvalg av mange gode resorter som finnes i Stillehavet. Våre reisekonsulenter har reist mye i området og kjenner både øyene og resortene godt. Takket være dette kan vi skreddersy en reise som passer innenfor deres budsjett og ønsker. Dette sikrer en problemfri opplevelse, og en ferie dere kommer til å huske lenge!