23 31 77 01 post@fijireiser.no
Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Å reise langt er den nye luksusen. Krysser du kloden, kommer du til et ekte, eksotisk og eventyrlig øyliv hvor du garantert ikke treffer på naboen.

Cookøyene ligger riktignok på den andre siden av kloden, men med én gang du lander på den bittelille øya Rarotonga og får en velduftende gardeniakrans rundt halsen, er reisen glemt. Det er som om palmene suser i en annen oktav, og du føler deg som en gjest fremfor en turist. Velkommen til reisemålet der virkeligheten overgår bildene du ser på nettet.

Les mer om Cookøyene

Stillehavets smykkeskrin

De femten Cookøyene ligner smykkestener som har blitt strødd utover Stillehavet. Smaragdgrønne tretopper ruver over et jadegrønt indre, og langs kysten venter perlemorshvite strender omkranset av laguner så klare som akvamarin. Det høres kanskje ut som en klisjé, men her overgår virkeligheten alle bilder du har sett. Atolløya Aitutaki kalles med rette for verdens vakreste lagune. Midt i lagunen ligger små øyer som er minst like vakre som de høres ut: Heaven, One Foot island og One Tree island. En reise hit er mer enn en ferie. Det er en tilstand som pirrer eventyrlysten som en myk påfuglfjær. For selv om det er tropisk og eksotisk, er det også trygt og komfortabelt. Hotellstandarden er høy, og øygruppen har så og si null kriminalitet.

Reiseforslag: Luksuriøse Cookøyene

Fra luften ser Cookøyene ut som smykkestener, små øyer omringet av turkist hav og endeløse, hvite strender.

Forførende øypuls

– Noen destinasjoner treffer deg midt i hjertet, og sånn opplevde jeg Cookøyene fra første sekund, sier Martin Dahl Jespersen, utviklings- og produktdirektør i Australiareiser. Han synes det er vanskelig å sette fingeren på hva som gjør Cookøyene så spesielle, men har en teori om at det er cocktailen av vennlige mennesker, melkehvite strender, øyenes egen puls og turkise laguner. – Denne øygruppen, som ligger midt mellom New Zealand og Hawaii i Stillehavet, har vært helt skjermet for masseturisme takket være sin isolerte beliggenhet. Resultatet er et autentisk samfunn som samtidig har lagt til rette for at dagens moderne reisende skal finne seg til rette, sier Dahl Jespersen som har vært på Cookøyene 3 ganger.

Reiseforslag: Cruise til Cookøyene og Selskapsøyene 

På deilige Pacific Resort Aitutaki kan du nyte avslappende dager i paradis

Et snorkleparadis

En perfekt dag på Cookøyene starter gjerne med oppskåret stjernefrukt og pasjonsfrukt, og melodiøst fuglekvitter til morgenkaffen. Dønningene fra korallrevet høres i det fjerne, og lover store opplevelser under vann. Er du glad i å snorkle, trenger du bare et par badesko (som lånes ut på alle hotell) og en dykkemaske. Ulikt mange andre steder, trenger du ikke å svømme ut til revet. Fisk i alle regnbuens farger venter på deg bare noen få meter fra stranden, og det marine miljøet er godt beskyttet. Det er ikke en plastbit å se i havet, og det er ingen overdrivelse å si at både Rarotonga og Aitutaki har snorkling i verdensklasse. Når det er lunsjtid, kan du glede deg til ferske smaker fra havet. Ofte med et hint av det asiatiske kjøkkenet, eller med referanser til europeiske retter som har blitt adoptert via New Zealand. Gå heller ikke glipp av den lokale spesialiteten «ika mata». Rå yellowfin-tunfisk marinert i saltvann, lime og fersk kokoskrem. En skikkelig smaksbombe!

Reiseforslag: Idylliske Cookøyene

Å snorkle på Cookøyene er som å bade i et eneste stort akvarium

Cookøyenes x-faktor

Noen reisemål har en x-faktor. En nærmest uforklarlig kraft som kaster ekstra glans over ferien. Cookøyenes x-faktor er menneskene som bor her. Blide, gjestfrie og engelskspråklige. Det er enkelt å kommunisere, og det tar ikke lang tid før du forstår at hilsenen «kia orana» betyr mer enn et overfladisk «hei». –Kia orana er vår måte å ønske hverandre et langt og meningsfylt liv. Det er en velsignelse, og vi sier det hver eneste dag – til hverandre og til våre gjester, forklarer Aunty Nan, som jobber på det lokale turistkontoret på Rarotonga. Stillehavsfolket har noe eget over seg. En ro og en avslappet holdning til livet. På Cookøyene kan du koble deg opp på kia orana-frekvensen. Men vær advart – du vil savne Rarotonga og Aitutaki allerede før du har reist derfra.

Reiseforslag: Romantikk og bryllup på Cookøyene

Med egen bungalow på påle i den vakre lagunen er stemningen satt – mer romantisk blir det vel ikke?

Autentisk stil og ren luksus blandes gjerne på Cookøyene, som her på Aitutaki Lagoon Resort and Spa

10 perfekte bryllupsreiser

10 perfekte bryllupsreiser

La romantikken blomstre på Stillehavsøyene – 10 perfekte bryllupsreiser

Det er ikke uten grunn at de små, vakre øyene i Stillehavet kalles noen av verdens mest romantiske steder. Bungalower med stråtak, vakre laguner, solnedganger i verdensklasse og lune middager med fersk fisk, hummer og skalldyr. Med andre ord; en perfekt oppskrift på den perfekte bryllupsreisen.

Riktig bosted er en viktig del av en bryllupsreise, og her har vi samlet 10 av de fineste hotellene for deg som er ute etter en romantisk opplevelse.
Våre reisekonsulenter har selv besøkt øyene flere ganger for å kunne anbefale de aller ypperste steder og resorter. Du er derfor i de beste hender når du kontakter Fijireiser for hjelp til å planlegge en av livets mest minneverdige reiser.

Vil dere legge drømmebryllupet til en av Stillehavsøyene, kan vi selvsagt hjelpe dere med det også!

1. The Brando, Fransk Polynesia

Skuespilleren Marlon Brando er grunnleggeren av The Brando, et unikt luksusresort i Fransk Polynesia beliggende på den ubeskrivelig vakre atollen Tetiaroa Island. Resortet ligger på en av flere små øyer som omkranser en stor lagune.

Alle øyene er privateide og er kun tilgjengelig for resortets gjester og besøkende forskere. Atollen ligger en 20 minutters flytur fra Tahiti og består av 35 bortgjemte villaer med private svømmebasseng, alle på kritthvite strender der skilpadder og eksotiske fugler jevnlig kommer på besøk.

The Brando. Foto: Tim McKenna/Tahitiflyshoot

2. Likuliku Lagoon Resort, Fiji

Likuliku Lagoon Resort er et nytt luksuriøst resort som gjenspeiler melanesisk kultur og arkitektur. Resortet ligger i øygruppen Mamanuca, et idyllisk og vakkert område med historisk betydning. Likuliku er kun for par, og her kan man sammen nyte de romantiske omgivelsene hvor alt er lagt til rette for et minnerikt opphold. Et perfekt sted for bryllupsreisen! Dette resortet er i tillegg det første og eneste som tilbyr overwater bungalows på Fiji.

Likuliku Lagoon Resort. Foto: Hamilton Lund

3. Manuia Beach Resort, Cookøyene

På vestkysten av Rarotonga, i rolige og vakre omgivelser, finner du Manuia Beach Resort. Resortet ligger ved en hvit sandstrand og består av 26 boenheter. De har også en tropisk hage og et ‘infinity’ basseng med en fantastisk utsikt over lagunen. Herfra kan du nyte en av Rarotongas flotteste solnedganger! På resortet er det både bar og restaurant med autentisk polynesisk mat.

Manuia Beach Resort.

4. Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Fransk Polynesia

Et avslappende paradis i nærmest perfekte omgivelser. Midt mellom de historiske buktene Cook’s Bay og Opunohu Bay ligger dette flotte resortet ved en kritthvit strand. Resortet omfavnes av en stor krystallklar lagune, har kun bungalower og er så heldig å ha et bakteppe av fløyelsgrønne fjell. Det finnes mange fristende måter å oppleve lagunen på, både over og under vann. Seiling eller kanoturer i solnedgangen, fiske, dypvannsfiske, vannski, jetski eller paraseiling.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa.

5. Navutu Stars, Fiji

Navutu Stars Resort er et nytt og luksuriøst boutique resort på øya Yaqeta i øygruppen Yasawa. Resortet er anbefalt av Condé Nast og har blitt stemt frem blant de mest sexy resort i verden. Med bare 9 bures som alle er plassert på eller like ved stranden, er dette et lite og intimt resort som ønsker par i alle aldre velkommen. Nyt det vakre landskapet med kontrastene på de mørke, grønne øyene og det turkisblå vannet.

Navutu Stars. Foto: Three Loose Coconuts

6. Pacific Resort Aitutaki, Cookøyene

Pacific Resort Aitutaki regnes som det mest luksuriøse resortet på Cookøyene, idyllisk plassert på Aitutaki, av mange kalt den vakreste øya i Stillehavet. Resortet består av 27 bungalower, alle med utsikt og lett tilgang til stranden. De aller fleste bungalowene er store og romslige, men om du ønsker litt ekstra luksus finnes det også noen villaer på hele 90 kvm med bl.a. eget utendørs bad. Fra Aitutaki kan du også ta et privat Honeymoon Cruise rundt i den store og vakre lagunen på øya, der bare dere to nyter en pikniklunsj med champagne og snorkling.

Pacific Resort Aitutaki. Foto: Peter James Quinn

7. Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa, Fransk Polynesia

Det nyeste 5-stjernes resortet på Bora Bora, plassert på korallrevet på den lille øya Motu Piti Aau (som betyr «to hjerter» på Tahitisk). Alle bungalowene står på påler ute i vannet, og omgivelsene er utrolig idylliske. På den ene siden av resortet ligger lagunen med fantastisk utsikt til fjellene på Bora Bora, og på den andre siden korallrevet og det endeløse Stillehavet.

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa.

8. Tikehau Pearl Beach Resort, Fransk Polynesia

Langs en vakker kritthvit strand ligger dette flotte resortet, hvor alle bungalowene ligger på stranden eller står på påler ute i sjøen. Tikehau er en nesten sirkelrund atoll i øygruppen Tuamotu. Tikehau kan best beskrives som et idyllisk postkort, og regnes ikke uten grunn som en av de vakreste atollene i hele Polynesia. De flotte omgivelsene overgås bare av et utrolig og overdådig liv under vann, hvor det kryr av fisker i alle farger og fasonger. Resortet har egne tilbud for bryllup og/eller bryllupsreiser.

Tikehau Pearl Beach Resort.

9. Tokoriki Island Resort, Fiji

Dette er et boutiqueresort helt nord i øygruppen Mamanuca. Alle bungalowene ligger rett ved stranden, med super utsikt mot den vakre solnedgangen. Tokoriki er selve symbolet på fijiansk gjestfrihet, med en avslappet blanding av moderne stil og fijiansk design. Tokoriki Island er spesielt populært blant par som ønsker å skjemme seg litt bort i et forholdsvis rimelig paradis. Her kan man snorkle på korallrevet rett utenfor stranden, eller man kan dykke med det profesjonelle PADI teamet. Resortet har egne tilbud for bryllup og/eller bryllupsreiser.

Tokoriki Island Resort. Foto: Stephen Govel Photography

10. Little Polynesian Resort, Cookøyene

Little Polynesian ligger idyllisk til mellom grønne palmer ved en vakker kritthvit strand, og her kan en håndfull gjester nyte livet i komfortable og luksuriøse omgivelser. Resortet består av 14 bungalower bygget i tradisjonell polynesisk stil, der de fleste har utsikt til stranden og den turkise lagunen utenfor. Stranden er en av de flotteste på Rarotonga og lagunen utenfor perfekt for en dukkert. Resortet har egne tilbud for bryllup og/eller bryllupsreiser.

Little Polynesian Resort. Foto: Kirklandphotos

Et cruise på bryllupsreisen

Vi kan trygt anbefale å kombinere noen dager på et av resortene over med et cruise i Stillehavet. Vi tilbyr både cruise som går over flere dager med besøk til ulike øyer og lokale landsbyer, og mindre dags- eller kveldscruise.

Cruise blant Stillehavsøyene er noe annet enn det man for eksempel forbinder med cruise i Karibien eller Middelhavet. Her er atmosfæren mer avslappet, skipene mye mindre, man går barfot om man vil og mannskapet er fantastiske representanter for vennligheten i Stillehavet.

Uansett hva du velger kan vi garantere en flott opplevelse og minner for livet!