23 31 77 01 post@fijireiser.no

Aitutaki - den vakreste øya i Stillehavet

 

Mange mener at Aitutaki er den vakreste øya i Stillehavet, og en reise til Cookøyene er ikke komplett uten en tur hit. En kjempestor lagune i blått og turkis, fylt med et utall av fargerike fisker og omkranset av små holmer med kritthvite strender og vaiende palmer.

Etter en trekvarters flytur over det endeløse Stillehavet, uten det minste antydning til land, dukker det opp en liten palmekledd flekk i de turkisfargede omgivelsene. Fra du lander på den lille flyplassen vil du oppdage at dette er en annen verden. Aitutaki har et utvalg av hoteller og resorter av ulik standard, men utover dette er øya svært lite kommersialisert. Tilbring noen dager her og adopter den lokale ”island time”.

Gå på de kritthvite sandbankene i Aitutaki Lagoon. Foto: Sean Scott

Gå på de kritthvite sandbankene i Aitutaki Lagoon. Foto: Sean Scott

Høydepunktet for de fleste som besøker Aitutaki er en dagstur med båt ut i den kjempestore lagunen, til øyene «One Foot Island» eller «Honeymoon Island». Det bor ikke mange på Aitutaki og det er enda færre turister, så dere er nesten garantert en strand helt for dere selv. Om ønskelig kan dere også overnatte på en av de mange små øyene i lagunen, og det er også mulig å arrangere bryllup her.

Hvor ligger Aitutaki?

Aitutaki

Anbefalte resorter på Aitutaki

Are-A-Matatui

Dette er et førsteklasses overnattingssted på en kritthvit strand ved lagunen på Aitutaki, som gir dere en god smak av livet på en sydhavsøy.

Tamanu Beach

Tamanu Beach er et familiedrevet resort som ligger i en tropisk hage med høye palmetrær, og flere av rommene ligger bare et par skritt fra stranden.

Aitutaki Village

Fra Aitutaki Village har man utsikt over den turkise Aitutaki-lagunen, et av de beste stedene å svømme på hele øya.

Etu Moana Beach Villas

Midt på en hvit sandstrand på Aitutaki ligger 10 luksusvillaer i polynesisk stil – Etu Moana Beach Villas.

Pacific Resort Aitutaki

Regnet som det mest luksuriøse resortet på Cookøyene, idyllisk plassert på Aitutaki, som ofte kalles den vakreste øya i Stillehavet.

Vil du vite mer

Få nyhetsbrev fra paradis

Motta reiseinspirasjon og gode tilbud fra Fijireiser.

close-link