23 31 77 01 post@fijireiser.no

Kia Orana og velkommen til Cookøyene

På Cookøyene kan du oppleve en liten bit av paradis. Med krystallklare laguner, hvite sandstrender, et varmt klima og en genuint hyggelig lokalbefolkning, er det ikke rart Cookøyene for mange er selve symbolet på de vakre stillehavsøyene.

De 15 øyene som utgjør Cookøyene ligger i hjertet av Stillehavet, halvveis mellom Hawaii og New Zealand. Her er strendene kritthvite med vaiende palmer, sjøen glassklar turkis og solen skinner fra en skyfri himmel – Cookøyene er på alle måter et avslappet sydhavsparadis. Det polynesiske folket er dessuten svært vennlige og gjestfrie, og du vil føle deg velkommen fra du blir møtt med sang og dans i ankomsthallen på flyplassen.

Gå i land på vakre One Foot Island på Aitutaki.

Gå i land på vakre One Foot Island på Aitutaki.

Den hyggelige lokalbefolkningen er lett å bli kjent med. Foto: Kirklandphotos

Den hyggelige lokalbefolkningen er lett å bli kjent med. Foto: Kirklandphotos

Med hav på alle kanter og milelange strender, er badeliv og snorkling på korallrevet populære aktiviteter. Her finnes et utall av fisk, blekksprut, muslinger og andre sjødyr. Enten man velger å gli langsomt rundt blant korallene med maske og snorkle eller holder seg på land, byr Cookøyene på utallige opplevelser.

Landet består av en rekke øyer som strekker seg over et havområde som er like stort som hele Vest-Europa. Man deler gjerne landet inn i to øygrupper – de sørlige og de nordlige. Øyene i sør er vulkanske øyer og fruktbare med høye fjell, mens de i nord er lave atoller som så vidt titter opp over havoverflaten. Rarotonga er den største øya med hovedstaden Avarua, men vi anbefaler også en tur innom den enestående øya Aitutaki. Dette er en naturperle av de sjeldne og vil gjøre ditt ferieopphold til en minnerik opplevelse.

Les også: Cookøyene – luksusferie for to.

Cookøyene har beholdt mye av sin opprinnelige kultur, og den polynesiske identiteten oppleves ulike arrangementer og festivaler hele året igjennom. Da hedres de gamle krigsheltene, og det synges og danses. Innbyggerne på øyriket har rykte på seg for å være blant de beste danserne i hele stillehavsregionen.

Uansett hvor du velger å bo, har du tilgang til deilig sand og flott lagune. De aller fleste velger å oppholde seg på hovedøya Rarotonga, uten at turismen føles påtrengende. Men er du blant de eventyrlystne, vil du kanskje ta turen til de ytre øyene. Dit går det kanskje en flytur i uken eller en båt med en måneds eller to mellomrom. Uansett hvor du drar vil det være fremragende forhold for alle som elsker laguner, hvite sandstrender, palmesus, bading, svømming, snorkling og dykking.

Klikk på filmen over og se 10 gode grunner for å besøke Cookøyene.

Hvordan er været på Cookøyene?

Klima på Cookøyene

Cookøyene har et jevnt og behagelig tropisk klima året rundt, uten store temperatursvingninger. De laveste temperaturene har man fra juni til august, mens perioden fra november til mars er den varmeste tiden på året. Det er i denne perioden at Cookøyene får mest regn, oftest i form av korte tropisk regnbyger. De tørreste månedene er fra april til november, med en gjennomsnittstemperatur på 26 grader. Den varme og fuktige sesongen fra desember til mars har temperaturer på mellom 22 og 30 grader.

Når er det best å reise til Cookøyene?

Cookøyene kan takket være sitt varme og solrike klima besøkes året rundt. Selv om landet har to ulike sesonger er det flere ting man bør ta med i betraktningen før man bestiller. Prisene på overnatting varierer med sesong, der periodene rundt skoleferier og den tørreste sesongen er den dyreste. Utenfor høysesong er det færre besøkende, noe som igjen betyr mindre mennesker på resorter og strender. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Cookøyene.

Tabellen under viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur.
Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Cookøyene kan variere.

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

28
23
251

28
24
229

27
24
268

26
23
185

25
22
159

24
21
109

24
20
108

25
20
135

25
21
117

26
22
124

27
23
151

28
23
221

Hvor ligger Cookøyene?

Våre reiseforslag til Cookøyene

Jorden rundt på 25 dager

Reis jorden rundt og opplev det beste fra flere verdener. På 25 dager får du en tur fullspekket med opplevelser og høydepunkter.

Idylliske Cookøyene

Dette prisvennlige reiseforslaget inkluderer både Rarotonga og Aitutaki, hovedøyene på Cookøyene.

Bryllupsreise til Cookøyene

I dette bryllupsreiseforslaget har vi inkludert ekstra komfort i idylliske omgivelser på noen av de beste resortene på Rarotonga og Aitutaki.

Øyhopping i Stillehavet

Dette reiseforslaget består av flyreise til flere av øyrikene i Stillehavet, i tillegg til New Zealand.

Få et skreddersydd reisetilbud