23 31 77 01 post@fijireiser.no
SØK
Generic filters
Exact matches only

Kia Orana og velkommen til Cookøyene

Reiseforslag

Kia Orana og velkommen til Cookøyene

Reisemål:

Cookøyene

Introduksjon ∣ Reiseforslag ∣ Cruise ∣ Klima ∣ Inspirasjon

Innbyggertall: 18 000

Antall øyer: 15

Hovedstad: Avarua

Introduksjon

På Cookøyene kan du oppleve en liten bit av paradis. Med krystallklare laguner, hvite sandstrender, et varmt klima og en genuint hyggelig lokalbefolkning, er det ikke rart Cookøyene for mange er selve symbolet på de vakre stillehavsøyene.

De 15 øyene som utgjør Cookøyene ligger i hjertet av Stillehavet, halvveis mellom Hawaii og New Zealand. Her er strendene kritthvite med vaiende palmer, sjøen glassklar turkis og solen skinner fra en skyfri himmel – Cookøyene er på alle måter et avslappet sydhavsparadis. Det polynesiske folket er dessuten svært vennlige og gjestfrie, og du vil føle deg velkommen fra du blir møtt med sang og dans i ankomsthallen på flyplassen.
Den hyggelige lokalbefolkningen er lett å bli kjent med.

Den hyggelige lokalbefolkningen er lett å bli kjent med. Foto: Kirklandphotos

Cookøyene har beholdt mye av sin opprinnelige kultur, og den polynesiske identiteten oppleves ulike arrangementer og festivaler hele året igjennom. Da hedres de gamle krigsheltene, og det synges og danses. Innbyggerne på øyriket har rykte på seg for å være blant de beste danserne i hele stillehavsregionen.

Uansett hvor du velger å bo, har du tilgang til deilig sand og flott lagune. De aller fleste velger å oppholde seg på hovedøya Rarotonga, uten at turismen føles påtrengende. Men er du blant de eventyrlystne, vil du kanskje ta turen til de ytre øyene. Dit går det kanskje en flytur i uken eller en båt med en måneds eller to mellomrom. Uansett hvor du drar vil det være fremragende forhold for alle som elsker laguner, hvite sandstrender, palmesus, bading, svømming, snorkling og dykking.

Gå i land på vakre One Foot Island på Aitutaki.

Gå i land på vakre One Foot Island på Aitutaki.

Med hav på alle kanter og milelange strender, er badeliv og snorkling på korallrevet populære aktiviteter. Her finnes et utall av fisk, blekksprut, muslinger og andre sjødyr. Enten man velger å gli langsomt rundt blant korallene med maske og snorkle eller holder seg på land, byr Cookøyene på utallige opplevelser.

Landet består av en rekke øyer som strekker seg over et havområde som er like stort som hele Vest-Europa. Man deler gjerne landet inn i to øygrupper – de sørlige og de nordlige. Øyene i sør er vulkanske øyer og fruktbare med høye fjell, mens de i nord er lave atoller som så vidt titter opp over havoverflaten. Rarotonga er den største øya med hovedstaden Avarua, men vi anbefaler også en tur innom den enestående øya Aitutaki. Dette er en naturperle av de sjeldne og vil gjøre ditt ferieopphold til en minnerik opplevelse.

Reiseforslag til Cookøyene

Rarotonga, Aitutaki og Atiu

Rarotonga, Aitutaki og Atiu

I tillegg til de mest besøkte øyene Rarotonga og Aitutaki, inneholder dette reiseforslaget noen dager på Atiu.

Bryllupsreise til Cookøyene

Bryllupsreise til Cookøyene

I dette bryllupsreiseforslaget har vi inkludert ekstra komfort i idylliske omgivelser på noen av de beste resortene på Rarotonga og Aitutaki.

Idylliske Cookøyene

Idylliske Cookøyene

Dette prisvennlige reiseforslaget inkluderer både Rarotonga og Aitutaki, hovedøyene på Cookøyene.

Jorden rundt på 25 dager

Jorden rundt på 25 dager

Fascinerende Tokyo, bobileventyr på New Zealand, den vakre storbyen Sydney, stillehavsparadiset Cook Islands og til slutt filmbyen Los Angeles.

Reisemål på Cookøyene

Hvordan er været på Cookøyene?

Cookøyene har et jevnt og behagelig tropisk klima året rundt, uten store temperatursvingninger.

De laveste temperaturene har man fra juni til august, mens perioden fra november til mars er den varmeste tiden på året. Det er i denne perioden at Cookøyene får mest regn, oftest i form av korte tropisk regnbyger. De tørreste månedene er fra april til november, med en gjennomsnittstemperatur på 26 grader. Den varme og fuktige sesongen fra desember til mars har temperaturer på mellom 22 og 30 grader.

Når er det best å reise til Cookøyene?

Cookøyene kan takket være sitt varme og solrike klima besøkes året rundt. Selv om landet har to ulike sesonger er det flere ting man bør ta med i betraktningen før man bestiller. Prisene på overnatting varierer med sesong, der periodene rundt skoleferier og den tørreste sesongen er den dyreste. Utenfor høysesong er det færre besøkende, noe som igjen betyr mindre mennesker på resorter og strender. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Cookøyene.

Temperaturtabell Cookøyene

 
JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Max temp282827262524242525262728
Min temp232424232221202021222323
Regn (mm)251229268185159109108135117124151221

Tabellen viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur. Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Cookøyene ofte kan variere.

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Strand på Fiji.

Cookøyene – Luksusferie for to

Ekte, eksotisk luksusferie finner du ikke i charterkatalogene. Du finner den midt i Stillehavet, og den heter Cookøyene.

four_seasons_bora_bora1_.170419jpeg

Cookøyene – paradiset du ikke trodde fantes

Å reise langt er den nye luksusen. Krysser du kloden, kommer du til et ekte, eksotisk og eventyrlig øyliv hvor du garantert ikke treffer på naboen.